Форумна-среща-sandacite

Форумна среща 2015 – осем години Сандъците!

Форумна среща 2015

Форумна среща 2015
Форумна среща 2015

8 септември 2015 беше един от най-приятните дни за мен, защото проведохме ІХ среща на сайта или форумна среща – който както желае. Нямахме претенциите да бъде национална, но, разбира се, тя беше отворен акъм всички приятели на Сандъците от страната.

По този начин отбелязахме осмия рожден ден на Българския портал за стара техника.

Хората идваха и си отиваха, престояваха за различно време, дори имаше и един човек, когото срещнахме случай, но на път за друго събитие. Той поседна и поговори с нас, обаче не пожела да се снима – уважаваме това му право.

В центъра на разговора беше инж. Васил Бояджиев – vvb – който разправяше надлъж и нашир истории  из многогодишния си опит с различни видове усилватели, предимно лампови. Освен човек на ,,ти“ с тази материя, Васко е и остроумен събеседник, гръмогласен разказвач на вицове и бохем и винаги е удоволствие да го слушаш. Да не говорим пък, че има и доста опит в озвучаване на най-известните български рокбанди :)

национална-форумна-среща
национална-форумна-среща

Димитър Бадаров – Ориго и Александър Димитров – Новобранеца обсъждаха също теми из приложната електроника, но по-скоро реализацията на схеми. В един момент така се бяха унесли в разговора си, та не усетиха, че всички млъкнахм еи ги слушахме.

Станислав Запрянов този път изневери на любимата си тема – електродигателите – и се впусна в обсъждането на крайните стъпала на германския черно-бял телевизор ,,Щадион“. Ориго зададе и интерес въпрос-загадка относно гетера на унгарските радиолампи Тунгсрам.

С. Запрянов е автор на едно от най-мащабните изследвания в сайта – ,,Производство на електрически машини в България“ – http://www.sandacite.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%B8%D0%BD%D0%B8/

национална-форумна-среща-1
национална-форумна-среща-1

Малко след началото към нас се присъедини и още един участник, чието име няма да тспоменем, тъй като той не пожела това. Но ще отбележим, че той е маниак на тема автомобили, произведени в България. А също така протежава и една от най-големите колекции от такива. Кой знае, може би е и най-голямата. :)

Около нас играеха деца, които се замеряха със захарен памук :)

захарен-памук
захарен-памук

Моя милост повече слушаше и гледаше да не прекъсва събеседниците, както подобава на домакин. :)

Много хора ми писаха, че искат да присъствуват, но не живеят в София и нямат възможност да дойдат, а някои бяха възпрепятствувани от служебни ангажименти в последния момент. Разбира се – следващия път се надяваме, че ще ги видим. :)

Форумна-среща-сандъците
Форумна-среща-сандъците

За следващата година и въобще занапред пожелавам още много интересни публикации в сайта и форума, а аз лично ще положа усилия да осигуравам колкото се може повече интересни материали из историята на българската техника.

Защото смятам, че това е наш дълг!

Заповядайте на нашата Фейсбук страница ==> https://www.facebook.com/sandacite

Share this post

Comment (1)

  • It_s_Real Reply

    Много сте малко :)

    14.01.2017 at 19:05

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *