Колони Респром Алфа

Български колони Респром Алфа ОТ-21

Запознайте се с колоните Респром Алфа в Sandacite.BG!

Колони Респром Алфа
Колони Респром Алфа

Последните от четворката музикални колони, наименувани с букви от гръцката азбука, са ето тези – ОТ-21 като строго моделно означение. Произхождат също от лютия македонски край – Благоевград, Завода за високоговорители ,,Гроздан Николов“ – и почват да ги правят към края на 70-те.

Това също за колони за битова употреба, тоест за работа на топло вкъщи и на закрито, но могат да се използват и за озвучаване на кръчмета, фоайета, чайни и т.н. Те са двулентови, въоръжени с бг високоговорители ВЕ20301А и ВК1010А. Обикновено се свързвани към различни транзисторни радиоприемници, към грамофони с усилвател, магнетофони и маломощни крайни усилватели. Така например, аудиосистеми, които бихте могли да накарате да засвирят с тези колони, са Студио 1, 2 и 3 на Респром, Рапсодия 1 и 2 (тоест моно- и стерео системи от среден клас), също така грамофоните Респром ГЕС 321, Ахат, Опал, Корал и прочиете скъпоценни камъни, магнетофоните Рилафон и т.н.

Колони Респром Алфа
Колони Респром Алфа

Кутията на колоните е дървена, от слепени плоскости, дебели около 1 см. Говорителите са закрити от хубав сивкавочерен декоративен плат – много е приятен на гледане. :) Долу вдясно има ламаринена табелка с емблемата на Респром и надпис ALFA.

Изходната мощност тук е 10 вата, а импедансът – 4 ома. Честотният обхват е между 80 и 18 000 херца. В тази таблица можете да видите и останалите данни:

Колони Респром Алфа
Колони Респром Алфа

Една колонка Респром Алфа е с размери 480 х 280 х 200 мм, а тежи 7,5 кг. :)

 

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *