Notifications
Clear all

Регенератор за кинескопи - схема

8 Posts
4 Users
0 Likes
14 K Views
(@co-ako)
Posts: 8
Active Member
Topic starter
 

Търся схема и описание на уред за проверка и възстановяване на кинескопи.

 
Posted : 22.10.2015 11:22
DeepFish
(@deepfish)
Posts: 582
Honorable Member
(@co-ako)
Posts: 8
Active Member
Topic starter
 

Мерси :)

 
Posted : 23.10.2015 11:35
(@wesko-dilow)
Posts: 111
Estimable Member
 

http://www.radiomuseum.org/r/muter_bild ... ier_c.html
Е това е истинския уред.Познаваш ме кой съм и колко телевизора стояха за ремонт пред сервиза ми.Правил съм десетки схеми и конструкций,но този уред как ги регенерира,никаква самоделка не може.
У нас са скъпи.По ИБЕЙ се намеират за 150-200 паунда-нищо с реалната цена.Парите се връщат за няколко месеца,а умрели кинескопи колкото щеш.

 
Posted : 30.05.2016 22:08
mitachi
(@mitachi)
Posts: 146
Estimable Member
 

Веско, няма такова понятие регенериране на кинескоп. Точно с уреда който си показал, правиха ми веднъж и за последен път регенерация на кинескоп на Sony. Колко време мислиш, че работи? Не повече от три месеца. Не знам на кой му трябват такива ... неща.
Преди една седмица подарих 5 телевизора с перфектни кинескопи - разчистване.
Само куриерските услуги не си заслужават изпращането на кинескоп някъде си.
Може да има някакъв смисъл, само ако трябва да се регенерира черно бял кинескоп, за идеята да работи някаква антика.

 
Posted : 31.05.2016 0:51
(@wesko-dilow)
Posts: 111
Estimable Member
 

Мите,то и регенерат на външна гума за автомобил е противопоказно,но някой си ги прави.Смисъла на възстановяване на кинескопа,според мен,е не да му дадеш вечен живот,а само толкова,доколкото човека да си събере парици за нов телевизор.По тая логика ми дойде и една гадна мисъл....ми що докторите шъкат морфин на раковоболните,ами не им съкратят мъките с нещо евтино и ефикасно-от раз и чао........Идвали са ми хора с умрели кинескопи и с купени нови телевизори,ама... дай да съживим малко този...че ми е от сватбата и жената много държи на него.Сонитата стават в повечето случаи,само да не са от 29" и нагоре,средните стават,като нови.Виж,що се касае до монохромните-откакто го имам този уред,нито веднъж не съм гръмнал подобен,даже и цоклите за тях отидоха в гюма още в първия момент на отваряне на уреда.И още нещо,откакто имам уреда,всички колеги ме викат,почти ежедневно да им върша работа.Правя го безплатно,но се радвам,че още съм търсен.Годините се навъртат и всяка среща с колега е глътка настроение и самочувствие.Когато вече никой не те търси,значи не ставаш за нищо-познавам такива колеги от миналите времена.То много дейности са безумни и безмислени,но някой си ги правят и съществуват с тях.

 
Posted : 01.06.2016 0:51
DeepFish
(@deepfish)
Posts: 582
Honorable Member
 

Не искам да навлизам в безмислени спорове. Все пак да напомня, че с подобен уред, независимо от метода на реставрация, а те са два, могат да се регенерират (много силна дума) и осцилоскопни тръби. Там определено интервенцията си заслужава внимание.

 
Posted : 01.06.2016 1:51
(@wesko-dilow)
Posts: 111
Estimable Member
 

Повече схеми и препоръки тук вече са излишни.Момчето почина преди Нова Година на 30г. от катастрофа.Лека му пръст.Познавах го.Беше добро момче,обичаше техниката,но нямаше късмет да и се нарадва.

 
Posted : 21.04.2017 2:24
Share: