Notifications
Clear all

Консултация за дек

10 Posts
5 Users
0 Likes
22.5 K Views
(@lamersoft)
Posts: 4
Active Member
Topic starter
 

Здравейте колеги и честит ни форум.

Аз имам следното питане и моля за вашето съдействие.

Решил съм да си купя дек. Иска ми се да е триглав и двумоторен, но имам следните въпроси:
1) Когато един дек е двумоторен - единият мотор е за кепстана и един за ролките. Това, предполагам, е по- добрият вариант от едномоторен.
2) Какви са техническите +/- на вертикалното зареждане спрямо хоризонталното? За какво е по- добре да търся?
3) Харесал съм един Денон, какво смятате за тази марка? Моделчето е Denon DR-210, има много хубав външен вид и е с вертикално зареждане.
4) Какво бихте ми препоръчали. Искам наистина нещо хубаво и качествено.

Благодаря ви предварително.

 
Posted : 06.12.2012 13:23
felicialx
(@felicialx)
Posts: 424
Honorable Member
 

Да когато е двумоторен обикновено единия мотор е със специална конструкция, кварцово стабилизиран ход и оста му задвижва директно лентата без предавки и ремъци Direct drive mechanism. Вторият мотор отговаря за въртенето на ролките чрез предавки от зъбни колела отново без ремъци което автоматично решава проблема със стареенето и подмяната на такива. Обикновено има и трети мотор в по-скъпите модели предназначен за отваряне и затваряне на капака на касетното гнездо.

DD motor

Този Денон е с хоризонтално зареждане което е по-рядко срещано и лично аз нямам наблюдения върху този тип.

Вертикалното зареждане си е класическо и доказано което не означава, че другото също не е сполучливо.

Важно за дек от висок клас е какви опции за калибровка на записа предлага, най-основните са т.нар биас позволяващ промяна на подмагнитването на записващата глава и от там директно влияние върху качеството на записа и второто е регулиране на нивото на ляв и десен канал поодтелно но не чрез баланса.

Модела набелязан от теб би трябвало да има другите основни неща като автоматично разпознаване на лентата, поне 2 или 3 долби системи, клас АА магнитно поле, търсач на песни, мемори стоп и мемори репиид, позлатени букси и др. подобни.

Моят дек е technics rs b765 триглав тримоторен

http://www.vintagecassette.com/technics/rs_b765

ползвам го от над 15г. без никакви проблеми и не бих го сменил с друго освен Техникс. Единствения му недостатък е липсата на дистанционно, но има сходни и по-нови модели с дистанционно и ги пепоръчвам горещо като си признавам, че може и да съм малко пристрастен.

Ето това е топ модела от поколението на моя:

http://www.vintagecassette.com/technics/rs_b965

Модела AZ7 е от новото поколение /последното/ и има всичко необходимо въпреки, че се говори, че не е качествен като предишните.

http://www.vintagecassette.com/technics/rs_az7

Денон също е силна марка, но за модела 210 не намирам подробна информация, може би има колеги по-запознати с него и ще споделят компетентно мнение.

Красотата се ражда в мъки

 
Posted : 06.12.2012 15:50
(@lamersoft)
Posts: 4
Active Member
Topic starter
 

Благодаря за изчерпателния отговор. Изключително е полезен, но тези модели не са ли трудни за намиране?

 
Posted : 06.12.2012 16:50
felicialx
(@felicialx)
Posts: 424
Honorable Member
 

С търсене всичко се намира, има ги.

Красотата се ражда в мъки

 
Posted : 06.12.2012 20:54
(@tatenceto)
Posts: 369
Honorable Member
 

AZ-7 на Техникс не ти го препоръчвам има идиотски направена глава на моят ддаде фира ззаписващата глава и го изхвърлих Тези легналите декове незнам как са единственият с който съм се сблъсквал е Браун който ми взе акъла Но е рядък и скъп Хубави декове бяха Айва от тези години ззависи за каво ще го ползваш Например Айва пише хубаво но не свири Сонитата са със здрава меаника и пишат добре и на звук са добре Техникс ..имат някои добри деци от времето 94-98 година според мен 1 Акай жх серията ще ти пасне бомба но и те са пара Най-важното е да ти хареса а и да не е реверсен страшно утежнена механика А по новите са с процесор и се "ошашкват" сега бера ядове с 1 Техникс и ако не стане имам кирка ще го "Отремонтирам" от раз успех в търсенето :D :D А и не пълни гушата на прекупвачи Гледай винтовете по корпуса дали са пипани ако са вероятно и дека е пипан някой може да ти каже че "Ми той е отварян за да нагласим биаса" не вярвай вземи си записсана касета 90 мин ако провлачи отказвай много моторните механики са добри Но ако е директ драйв има едни датчици дето ако дадат фира дека умира много мога да ти разказвам за деците но ме заболяха пръстите от приказване успех с търсенето .А ямаха натуал сауд не си взимай идиотска вратичка има седи на криво и вади очи инак са добри :D :D :D Хайде че станах за бръснене :lol: :lol: :lol:

 
Posted : 07.12.2012 12:19
(@tatenceto)
Posts: 369
Honorable Member
 

А на колегата Техникса е Железен http://www.vintagecassette.com/technics/rs_b765 ако си намериш ще се изкефиш тези двата също без 2 главия пожелавам ти това http://wegavision.pytalhost.com/eumigFL ... BDA_02.jpg :D :D

 
Posted : 07.12.2012 12:40
(@are-ceoo)
Posts: 27
Eminent Member
 

Имам Сони TC U30 едномоторен но серво мотор.Вертикалната светодиодна индикация.Произведен е 79 година.Аз съм четвърти собственик-първо е работил в дискотека.Много добра и издръжлива машина.До сега са сменяни само ремъци и глава.Записите са вълшебни.Имам още няколко дека но този не го давам за нищо. :roll:

 
Posted : 07.12.2012 16:03
felicialx
(@felicialx)
Posts: 424
Honorable Member
 

А на колегата Техникса е Железен http://www.vintagecassette.com/technics/rs_b765 ако си намериш ще се изкефиш тези двата също без 2 главия пожелавам ти това http://wegavision.pytalhost.com/eumigFL ... BDA_02.jpg :D :D

Да и тези техникси са много добри, но не можах да се сетя за моделите им и за това не ги споменах.

Красотата се ражда в мъки

 
Posted : 07.12.2012 18:05
(@lamersoft)
Posts: 4
Active Member
Topic starter
 

Благодаря за отговорите. Още не съм си намерил подходящ защото все ги изпускам :D

 
Posted : 18.02.2013 11:58
(@mimo131970abv-bg)
Posts: 1
New Member
 

Здравейте колеги имам три Дека триглави и се чудя кой да си оставя.. искам да си оставя 1 само ама и трите много хубаво свирят и записват първият е Technics RS-M 263 втория е Sony TC-k 415 и третия е Kenwood KX-7030 .... благодаря предварително

 
Posted : 08.08.2023 12:15
Share: