Notifications
Clear all

Пипах звук,а изчезна образ

2 Posts
2 Users
0 Likes
5,539 Views
(@loord)
Posts: 1
New Member
Topic starter
 

Модела е GA0076 TX217OT na Panasonic.Работещ,но нямаше изход за слушалки.

То не бяха дефектни жакове,то не беше изгаряне на поялник,то не беше мерене...Даже с прахосмукачка с мека четка отпред изчистих прахта по кинескопа и платката.Не само не е имало натиск,ами на места дори смучеше от разстояние да не допира!
И когато реших,че е готово -сглобяване,пускане ....и ....няма образ изобщо/преди да го почна имаше и образ,и звук. Аз пипах уж само звука,прекъсвайки проводниците към говорителите и пускайки ги пак вече през мъжки/женски голям моно жак. После взех общата маса от двата кабела /моно,по един от всеки говорител/,а активните краища запоих към женски малък стереожак за слушалките. Исках когато е за говорител -жената да си включи ръчно всеки говорител чрез големите жакове.Когато иска само слушалки - вади ръчно всеки жак и разкача говорителите,а включва слушалка/жака.
Но не само,че не тръгна звук,ами изчезна и образа.
Като се приближиш бръмчи,работи,но екрана е като при изключен апарат.
Сега накъде...??.... icon_idea.gif .....

 
Posted : 09.05.2015 3:10
Щирлиц
(@p)
Posts: 6024
Illustrious Member
 

Панасониците имат до вертикалната схема две ключета от рода на тия показани на снимката и ако при чистенето си ги бутнал в друго положение ,то може да загуби картината от тях .Пусни телевизора и ги превключи в другото положение за проба .

Синджира си идва а козата я няма....

 
Posted : 11.05.2015 12:30
Share: