Notifications
Clear all

[Sticky] Историята на форум Сандъците - такава, каквато аз я изживях

8 Posts
5 Users
0 Likes
15.6 K Views
Антон Оруш
(@ao-opy)
Posts: 2563
Member Admin
Topic starter
 

В тази тема аз, Антон Оруш, искам да изложа историята на форум Сандъците - такава, каквато аз я видях и изживях. Ще се опитам да спазя принципа на професионалния историк, който се стреми така да изложи нещата, че нито да обвини, нито да оневини някого. Ще пускам статията на части, защото е доста обемна, пък и, все пак, я пиша в момента. И така, настанете се удобно и четете...

І. ,,ПИРАМИДАТА НА БОГ СЛЪНЦЕ". РАЖДАНЕТО НА ЛЕГЕНДАТА (9. ІХ. 2007)

9. септември 2007 г. Т. н. тотална система е в разцвета си и нищо не предвещава нейния бъдещ крах. Аз стоя в хола на апартамента на бул. ... № ..., болен от дребна настинка, и се чудя с какво да си уплътня времето до вечерта, защото вече не ми се чете. Неволно ми минава в ума мисълта за един съученик, който наскоро беше основал форум под надслова ,,Форум за класически езици". Това беше форум, който целеше да обедини почитателите в България на трите класически езика на културна Европа - латински, старогръцки и старобългарски. С този човек бяхме съученици в НГДЕК ,,Константин Кирил Философ". В един момент си помислих - а какво би било, ако аз направя форум за моето хоби? Той ще бъде разграфен, както аз реша, и ще вкарвам в него каквото съдържание аз пожелая. Тогава предмет на моята колекция бяха само старите телевизори, както и книгите за старотехника, които, обаче, още не бях започнал да качвам в Интернет. Така че, съвсем естествено, предвижданото име на форума ми беше твърде далеч от ,,Българският форум за стара електроника". Щеше да се казва Форумът за стари телевизори.

Фиг. 1. ,,Пирамидата на бог Слънце"

Седнах пред компютъра, набрах в Гугъл Forumi.bg и се замислих. Това беше сайтът, който предоставяше хостинга за форума на моя съученик. Неособено добър хостинг, трябва да признаем. Форумът за класически езици често се бавеше, страниците се отваряха бавно и въобще това беше слабостта на проекта, въпреки желанието на Димитър (така се казва моят съученик) да направи ФКЕ приятно място за общуване и да развие платформа, каквато до момента в България нямаше.
Затърсих за други форум хостинги в нета. След няколко сайта се спрях на Forumheаd.net и, особено след като прегледах няколко форума, качени при тях, реших това да бъде хостингът а моя сайт. Регистрирах си администраторски акаунт и започнах реденето на раздели. Първоначално форумът имаше един такъв за телевизори (в него попадаха подфорумите за колекции, схеми и т. н.), един търговски раздел и накрая съществуваше общ раздел, в който имаше какво ли не - от музика и кино до футбол. Нарекох форума ,,Сандъците" и уебадресът му стана http://sandacite.forumhe аd.net. Това название беше изобретено от баба ми преди доста години, като с него тя се опитваше събирателно да нарече колекционираните от мен стари телевизори, впоследствие - и радиа и т. н.
Какво беше вълнението ми, когато форумът започна да се пълни с потребители! Едни от първите регистрирани потребители пяха Booter, Zahari, mako и други. Специално първият показа една доста любопитна колекция от телевизори, стана известно, че живее в Крушаре и, когато ходи насам-натам, разнася сандъците си с буса си, защото не живее пълноценно без тях. За съжаление, малко по-късно той се скара със Zahari на политическа тематика и оттогава напусна форума. Още имам неговата колекционна тема в архива на форума и, когато стигна до нея, ще кача и нея.
Тук му е мястото да спомена за един много важен потребител на форума, а именно - alpha_adversatovum. Някъде към ноември 2007 той ми изпрати ЛС, в което ми се представи и пишеше, че е завършил моята гимназия през 2004 г. Интересувал се от стара електроника и ремонта на такива апарати. Много би му харесало да участвува в моя форум. Писмото беше написано в типичния за него пропит със старовремска учтивост стил и много ми се понрави. Веднага му отговорих радушно и даже след няколко седмици стана и модератор. Излишно е да казвам, че Алфата е мой много близък приятел и до ден-днешен.
Той ми беше много полезен и с популяризацията и рекламата на форума, която тогава започнахме да осъществяваме. Пускахме рекламите в няколко реномирани сайта за електроника, слагахме линкове в подписите си в други форуми и т. н. Алфата изработи и първото лого на форума. То представлява стилизирано изображение на телевизор Осогово, скенирано от книгата на М. Серафимов ,,Телевзионни приемници" (ІІ изд., ДИ ,,Техника", С., 1977 г.) и обработено на Корел Дроу така, че вътре да може да се впише буквата S - от Sandacite, естествено.

Фиг. 2. Първото лого на форум Сандъците, декември 2007 г.

Алфата беше от първите потребители, които започнаха да пишат теми с техническа насоченост. Той предложи създаването на раздел Ремонт във форума, а и добавихме и раздел за радиа. Регистрираха се и Милен от Хасково, Рицаря, Ориго и Бенгата. Мисля, че Алфата познаваше Ориго от форума на ГТСофия.инфо. Тези хора прибавиха много ценни технически теми, като Рицаря и Бенгата пуснаха и теми за старотехника, по-точно - за ремонт на телевизори от типа Пирин. Рицаря добави форума в своя сайт - http://tvsxemi2.hit.bg/ . Тогава се появи и sawow - човек от старото поколение тв техници, при това - и с рядка за инженер хуманитарна култура - който даваше много ценни съвети на желаещите да ремонтират и реставрират старите си техники. Друга колоритна личност беше малкият тогава Йосиф Банков, който непрекъснато спамеше, обаче наред с това пускаше реклами на форума насам и натам. Запознах се с Весо от Силистра, който започна да ме подканва да качвам скенирани книги в неговия сайт ΚΝ34PC.com, както и добави линк към форума в раздел Връзки в своя сайт. Възможностите за популяризация на Делото чрез Интернет започваха тепърва да просветват пред мен. Дотогава аз дори не се и надявах да мога така лесно да намеря хора, които да имат, макар е моето, ами дори близко до моето хоби.
Така се караше до края на януари 2008 г., когато този първоначален вариант на форума приключи съществуването си.

ІІ. НАЙ-ДОБРОТО ОТ ТОТАЛНАТА СИСТЕМА (февруари 2008 - края на 2010)

Някъде около началото на февруари хостингът на Sandacite.forumhead.net изведнъж прекъсна. При опит за влизане в сайта се изписваше 500 internal server error. Това беше много неприятно. Аз, обаче, не изгубих кураж, регистрирах форума на Bulforums.com и така адресът стана http://www.bulforums.com/sandacite . Започнах ритмично да копирам темите с мнения, използувайки кеша от Гугъл, и успях да възстановя всички важни теми (все пак, не беше минало много време от спирането на хостинга на форума), заедно с доста голяма част от маловажните. Първоначално нямаше ново лого, защото форумната система се инатеше при опит да го поставим. Възвърнахме старите потребители чрез изключително агресивна реклама и започнаха да идват множество нови. Форума преименувах на ,,Българският форум за стари телевизори", защото вече самочувствието ни беше бая укрепнало.

Фиг. 3. Скрийншот от форум Сандъците, 20. август 2008 г.

Фиг. 4. Моят профил във форум Сандъците, 21. август 2008 г.

Както виждате, тогава ни изненада новата тема.
Някъде тогава другият админ - Алфата вече беше такъв - предложи форум да бъде разширен във форум за всякаква стара електроника. Това беше предложено и от потребителя ДИЧИ от Ешоп.бг, където имахме много масирано рекламно нападение. Новите потребители тогава се нарояваха с всеки изминал ден.
Добавихме раздели за радиоапарати, стари компютри, аудиотехника... Също така съкратихме значително набъбналия общ раздел в един такъв, в който да може да се пише за всичко извън сандъците. Даже така се и наричаше - Извън сандъците. А форумът стана ,Българският форум за стара електроника".
През този период получихме и подарък - ново лого за форума от потребителят Anita. То се прие изключително добре от потребителите и измести стилизованото Осогово.

Фиг. 5. Новото лого на форум Сандъците, март 2008 г.

През лятото на 2008 г. и пролетта на 2009 г. двамата с Алфата осъществихме няколко ремонта на старотехники от моята колекция, в която, междувременно, се бяха промъкнали и няколко радиа. Ремонтирахме Акорд 2, София 31, София 53, Средец 2, чиито клипове можете да видите в канала ми в Ютюб.
Организоваха се форумни срещи, архивни снимки от които имам и лека-полека качвам всичко. Първата такава беше направена през октомври или ноември 2008 г. Даже още помня една друга форумна среща, на която отидох без пукната пара, защото непосредствено преди нея посетих един от пунктовете за хартия и се тръгнах с една торба книги за стара електроника. Стана традиция форумните срещи да се правят на 9. септември, защото тази дата беше приета за рожден ден на форума. А за някои беше и закачка с деня, когато властта е взета от хора, косвено станали ,,виновници" за обилния материал в нашите колекции.
Лека-полека се оформяше и идеологията на форума. Стана ясно, че ние сме форум, обединил хора, стремящи се да съхранят старата електроника от унищожаване. Вземайки пример от най-добрите и съвременни традиции в тази област, нашият форум широко използуваше интернет пространството за целта си.
Тогава започнах и много по-активно да се срещам наживо с хората от форума, които открих като приятели. Услужвах им с части, разменяхме неща. Никога няма, например, да забравя една среща с потребителя София`82 при моста Чавдар през април 2009 г. Трябваше да му дам един излишен на мен капак за Респром Т5001, който той искаше.
Друга голяма радост беше посещението на другия админ и на Милен от Хасково на моя рожден ден през септември 2008 г.
Непрекъснато се увеличаваха знанията ми за българското производство и промишлена история преди години.
Във форума вече се бяха регистрирали и активно участвуваха техници, инженери, квалифицирани хора, също колекционери, реставратори и други, които го превърнаха наистина в това, за което аз бях мечтал. Такива бяха BOBI MW, Валери, jekopj, Iz2xl, mano, ZiGi88, Iz1wvm, pana, PDM, gabo, Sofia-netz и още много други.
Интересен момент тогава беше следенето на увеличаващата се бройка на мненията. Първоначалномного се радвахме, когато те стигнаха 1000, после станаха 3000, 4000, 5000 и т. н. Даже имаше и тема, която известяваше, че отдавна сме надминали ,,предсмъртния" брой мнения на стария форуми сега вече продължаваме с пълни сили напред.

Фиг. 6. 5000 мнения във форум Сандъците, 17. юли 2009 г.

Доживяхме до Коледата на 2009 г.

СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ

1940 ==> 2010 | 1941 ==> 2011 | 1942 ==> 2012 | 1943 ==> 2013 | 1944 ==> 2014 | 1945 ==> 2015...
_________________
- МОИТЕ КОЛЕКЦИИ ==> РАДИОПРИЕМНИЦИ (клик!) | ТЕЛЕВИЗОРИ (клик!) | ГРАМОФОНИ (клик!) | БГ КОМПЮТРИ (клик!)
- ИЗТЕГЛИ БЕЗПЛАТНО СТАРОТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА ==> (клик!)
_________________
! ==> КУПУВАМ ВСЯКАКВИ Б Ъ Л Г А Р С К И ТЕЛЕВИЗОРИ И РАДИА <== !
_________________
Антон К. Оруш - за връзка с мен:
e-mail: deltichko@abv.bg
Skype: respromcho
GSM: 0896 625 803
lat. 42° 41'; lon. 23° 18'
DIN, МС/ТС, 1942
1000 Sofia, Bulgaria

 
Posted : 27.02.2013 21:55
Антон Оруш
(@ao-opy)
Posts: 2563
Member Admin
Topic starter
 

През новата 2010 г. форумът продължи да се развива. Активно се скенираха книги, ръководства и схеми и се обогатяваше виртуалната библиотека на форума. През лятото на щанда се запознах наживо с нашия именит потребител Митьо Крика, който ми беше направил впечатление още от зимата на 2009-2010 г., когато се регистрира. Той се превърна в еталон за това, което наричаме ,,млади надежди на форума" - съвсем млади хора, които се занимават със стара електроника и изобщо техника. Той показваше изключително голяма за годините си ерудиция в областта на форумната материя, с което увличаше и нас да не оставаме по-назад от него. През лятото с Крика започнахме акции, при които двамата ходехме насам-натам из кварталите и разпитвахме хората за ненужна им стара електроника. Какво ли не сме правили, къде ли не сме ходили! Тези разходки ри които се чакахме най-често около 15 часа при НДК, се превърнаха в горещо очаквано удоволствие от моя страна. Така се сдобихме и с много ценни неща, разбира се. Няма защо да описвам надълго и нашироко акциите, защото това е направено в колекционните теми.
През есента на 2010 г. пък сандъци от форума бяха ползувани за реквизит. Това беше нещо като прелюдия към по-сетнешните чести медийни изяви на сайта ни. Става дума за два телевизора София 31 и Юност 32ТЦ-309Д, коитбяха използувани като реквизита за клипа към песента на Мария Илиева I like. Можете да ги видите тук - http://www.vbox7.com/play:3da96f25 . Тогава също отидохме заедно с Митьо Крика и направо не е за разправяне какви перипетии преживяхме, докато намерим мястото!
През 2010 г. се появи и проблемът на форума с ботовете (компютърно генерирани потребители, маскирани като реални, които разпространяват неконтролируем спам от всякакъв характер). Оказа се, че те са започнали успешно да преодоляват визуалния код за потвърждение при регистрация и се налага да прибегнем до по-крути мерки. Такава беше ръчното активиране на новите заявки за регистрация от администратор, което се въведе през март 2010 г.

ІІІ. КРАЯТ НА БОЛНИЯ ЧОВЕК (РУХВАНЕТО НА ТОТАЛНАТА СИСТЕМА)

Дойде краят на 2010 г., дойде ужасния крах на тоталната система, като преди това имах ,,удоволствието" да мина и през седмиците на предсмъртните й гърчове. И - странно! - може би именно за да не обръщам толкова голямо внимание на краха на тази сгрешена система, аз непрекъснато се занимавах с обогатяване на колекцията си, сякаш за да убедя самия себе си, че духът е жив и него нищо не може да разруши. Според някои мнения, още през лятото на 2010 се е зародила и се е задействала рационалната система, макар че тя официално се маркира от ранната пролет на 2011. И досега си спомням с приятно чувство тези два-три месеца през зимата на 2010-2011, въпреки ужасните събития, разиграли се през тях. Краят на една система не идва никога в един точно определен ден или час. Обикновено отнема много повече време на хората да разбера, че светът им е безвъзвратно променен.

ІV. СПЪТНИК НА НОВОТО СЛЪНЦЕ (ФОРУМЪТ ПО ВРЕМЕТО НА РАЦИОНАЛНАТА СИСТЕМА)

Друг човек от форума, с когото връзката ми се заздрави тогава и е здрава и до ден-днешен, е С. Запрянов - Sofia-netz. Освен многото пъти, когато съм му помагал при негови акции, той придружаваше тези моменти с лекции, най-вече по теория и практика на електрическите машини, на които е голям почитател и вещ реставратор.
С Крика и Запрянов съм много близък и до ден-днешен.
На 19.ІV.2011 г., вторник, отбелязахме и втората по-значителна медийна изява на форума (пускането на Операта 3 в юбилейния клип на По света и у нас не го броим, защото тогава не беше изобщо споменат нашият форум - http://www.youtube.com/watch?v=ZbECtJRw ... Q&index=25). Към мен беше отправено запитване по имейла с молба да предоставя 15-20 работещи стари телевизора за снимки на корица на музикална тематика за сп. Rolling Stone. Аз се съгласих, хората дойдоха - оказаха се много свестни - натоварихме с бус телевизорите, които бях избрал, и отидохме в тяхното фотостудио, където в изключително добро настроение снимките бяха извършени. Още същия ден телевизорите бяха върнати без поражения. Ето и корицата - .
През май 2012 г. към модераторския екип беше зачислен и С. Запрянов, който направи реорганизация на форума с нови раздели. Добавиха се такъв за н,,наука, изкуство и майсторлък", раздел за история на архитектуата, неелектронна ретротехника, части и материали за реставрация на стара техника, музеи и т. н.
Имахме, обаче, и неприятен момент при разширяването на модераторския екип. В началото на 2011 г. аз получих писмо от един потребител (името му няма да споменавам), който пишеше, че са го уволнили от работа и сега имал много свободно време, което желаел да посвети на форума. Затова ме молеше да съм го направел модератор. Добре, направих го. Само че има-няма два месеца след това, аз започнах да получавам известия от гневни потребители, които съобщаваха, че са пускали обява за продажба на нещо, получавали са обаждане, че някой ще закупи стоката им, и почти веднага след това обявта бивала изтрита. Влязох в админ панела, кликам на ,,модераторски лог" и какво да видя! Нашият нов кадър трие тема след тема! Веднага го разжалвах, писах му едно неособено ласкаво ЛС и неговите подвизи като представител на властовия апарат на форум Сандъците бяха дотам.
Тук ще прескочим малко време и от зората на рационалната система (ранната пролет на 2011) ще прескочим по-нататък. През споменатото време във форума не се случваше нищо изключително, освен че той обогатяваше съдържанието си (например, темата за електрическите машини на Sofia-netz), а ние - потребителите - колекциите и знанията си.
В края на 2011 г- във форума се регистрира потребителят Егоиз. Той веднага започна да търгува с апарати на доста високи цени, а това направи отрицателно впечатление на членовете на форума. Тази ценова политика обаче той имаше право да си я води. Той беше изградил най-голямата колекция от радиоапарати в България. Беше западен тип колекционер с много връзки, талант да общува с хората и да ги привлича към себе си с подходящи стимули. Неговата колекция, обаче, обединяваше не само стари електроники от България, но повече от много други страни. За разлика от мен, например, който, след седем години неуморна дейност, от около две години и половина насам бях решил да канализирам усилията си само в две насоки на колекциониране.
Та Егоиз не се понрави на потребителите на форума, които веднага започнаха да говорят как те нищо не можели да вземат заради него. Той им отговаряше и беше прав, но използуваше доста независим език. Едни от най-дразнещите се от него хора бяха Пичага 933 и Гого знае много. Митьо Крика беше първият, който се сприятели с него, а малко по-късно и аз станах близък с него. От това колекцията ми можеше само да спечели, спечели и печели и сега. Аз винаги съм смятал, че което е добро за колекцията ми и Делото, то е добро и за мен. Скоро обаче потребители на форума се разделиха на две - за Егоиз и против Егоиз - която диференциация щеше да има решаващо значение за съдбата на форума по-късно.
Дойде 2012 г. Тази година се очакваше да е много важна за вече рационалния режим, защото тогава той щеше да има възможност да демонстрира превъзходството си и да мобилизира ресурси под лозунги от типа на ,,В годината на 70-годишнината - да съберем най-много български сандъци!" и подобни. Както, предполагам, сте разбрали, става дума за 70-годишнината от построяването на Царовището. Няма да ви занимавам подробно с това, защото все пак тази статия не е очерк за историята на рационалния режим.
2012 г. започна с треперенето да не би да бъде спрян хостингът на форума. Видяхме, че той е платен от собствениците на Булфорумс до 20 януари и, ако не бъдеше подновен, всичките ни теми и цялата информация в тях отиваха по дяволите. Откри се една тема, която непрекъснато се пълнеше с публикации от развълнувани потребители. Върхът беше, когато на 17 януари, моят имен ден, получихме съобщение, че хостингът на Булфорумс е платен от собственика му за още една година напред и си отдъхнахме. Този момент ще се запомни с предложението на потребителя Рицаря 17 януари да бъде определен за празник на форума в чест на щастливото му спасяване, но аз отклоних тази идея с мотива, че си имаме рождения ден на форума - 9 септември.
Все по-належаща обаче ставаше нуждата от нов хостинг. Сайтът ни беше вече премного значим, за да може да бъде оставен да лети из нета като хвърчащо листче. Тогава потребителят Габо регистрира сайта Sandacite.com, към който имах желанието форумът да бъде прехвърлен, обаче се явиха трудности във връзка с преместването на базата данни. Аз бях регистриран там като администратор. Габо имал някакъв приятел в Булфорумс, който щял да съдействува, но това не ставало така лесно и бързо... абе въобще мътна и кървава. А защо досегашният ни хостър не желаеше да даде базата данни? Много просто: сайтът ни беше № 1 по посещаемост в тяхната хостлиста. Преместването ни щеше да означава драстично намаляване на приходите от реклами за Булфорумс, а те, разбира се, не желаеха това да се случи. И така продължихме още една година да висим на безплатния хостинг.
Тази година беше изключително наситена със събития, като аз ще откроя само тези, свързани форума. През април месец (07.ІV.2012) аз бях потърсен от БТВ Новините с молба да разкажа за форума и колекционерското дело и дейността си пред тях. Предаването се превърна в голямо събитие за нашето виртуално общество, качихме го в Вибокс и можете да го видите тук - http://www.youtube.com/watch?v=a8E9uMFp48U
. Със сигурност това беше момент, който издигна неимоверно много форумния престиж.
По-нататък през пролетта беше връчена първата в историята награда ,,Реставратор на годината", която С. Запрянов учреди. Получи я Валери от Бяла. Самата награда се състоеше в един довоенен български радиоприемник Бекоп в доста лошо състояние. Но, като отбеляза тогава Милен - за награда за работата - още работа! :grin:
През натовареното със сандъци лято, на 28.VІІ.2012 г., се състоя и поредната медийна изява на форума. Аз говорих за колекционерското дело в областта на старата техника, своята дейност и тази на форума пред в-к ,,Преса". Първоначално журналистката се беше обадила на потребителя Мано от Пазарджик, но той я препрати при мен. Статията можете да видите тук -

PDF - http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=63915
DjVu - http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=63916

Въпреки че според някои тя не отразява достатъчно правилно някои аспекти от дейността на форума, а други представя в крива светлина, аз отчитам това събитие като положително. Винаги е възможно да се намерят грешки, още повече, когато едно нещо се сглобява от три парчета, правени по различно време. В случая - един текст.
На 9 септември 2012 г. тържествено отпразнувахме петгодиния юбилей на форума с голяма форумна среща на езерото Ариана. Изработено беше и подходящо лого за случая:

Фиг. 7. Официално лого на форума по случай неговия 5-годишен юбилей, септември 2012 г.

Поредната медийна изява на форума се състоя на 1.ХІІ.2012 г., когато, съвсем неочаквано, бях интервюиран на щанда, от екип на новините на БНТ 2. Въпросите бяха най-вече за книгите (доста от колегите са били снимани по този повод), но споменах и нашата дейност. Ето линк към клипчето, започва от 18-ата минута - http://www.youtube.com/watch?v=WXkGQlRn ... e=youtu.be
Друга страна, на която ще обърна внимание, са караниците между членовете на форума. С разрастването на виртуалното ни общество в него нахлуха хора, склонни към особено експресивен език и чести разпри с другите участници. Пререканията бяха най-вече за политика и религия, но често избиваха и лични вражди. Такава полемика, например, имаше между Пичага 933 и Гого знае много, както и между Митьо Крика и Гого знае много. Тя датира още от края на 2009 г., когато Гого изключително рязко бе реагирал в анкетна тема на Крика, наричайки го предател на родината. Колегата Радио пък се беше карал с други хора в тема за религия. Още се помнят и други разправии и полемики (например Егоиз-Гого знае много). Аз винаги съм се опитвал да стоя настрана от конфликтите във форума, а модераторският екип минаваше с метлата. Даже често си оставях караниците за храносмилане за след вечеря. Това обаче беше напрежение, което се натрупваше и което щеше да избие в един момент.

1940 ==> 2010 | 1941 ==> 2011 | 1942 ==> 2012 | 1943 ==> 2013 | 1944 ==> 2014 | 1945 ==> 2015...
_________________
- МОИТЕ КОЛЕКЦИИ ==> РАДИОПРИЕМНИЦИ (клик!) | ТЕЛЕВИЗОРИ (клик!) | ГРАМОФОНИ (клик!) | БГ КОМПЮТРИ (клик!)
- ИЗТЕГЛИ БЕЗПЛАТНО СТАРОТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА ==> (клик!)
_________________
! ==> КУПУВАМ ВСЯКАКВИ Б Ъ Л Г А Р С К И ТЕЛЕВИЗОРИ И РАДИА <== !
_________________
Антон К. Оруш - за връзка с мен:
e-mail: deltichko@abv.bg
Skype: respromcho
GSM: 0896 625 803
lat. 42° 41'; lon. 23° 18'
DIN, МС/ТС, 1942
1000 Sofia, Bulgaria

 
Posted : 02.03.2013 1:16
mityo krika
(@mityo-krika)
Posts: 91
Member Moderator
 

Ех,акциите...Имам безценни спомени от тогава.Тръгвах в 2 и половина без нищо в джобовете,гонеха ни контролите,ходехме и накрая се връщахме мъкнейки по нещо.Безценно...

 
Posted : 02.03.2013 1:22
(@pyceckoapeo)
Posts: 52
Trusted Member
 

Eх, колко стари и запазени радия съм мяркал в Лозенец, на ул. Крум Попов, на ул. Милин Камък, оставени до входовете и съм ги подминавал, защото не съм познавал правилните хора, които ценят и се грижат за подобни ценности.

 
Posted : 04.03.2013 6:01
Антон Оруш
(@ao-opy)
Posts: 2563
Member Admin
Topic starter
 

Добавени са някои моменти - смяната на логото през март 2008 г. и чествуването на 5-годишния юбилей през септември миналата година.

1940 ==> 2010 | 1941 ==> 2011 | 1942 ==> 2012 | 1943 ==> 2013 | 1944 ==> 2014 | 1945 ==> 2015...
_________________
- МОИТЕ КОЛЕКЦИИ ==> РАДИОПРИЕМНИЦИ (клик!) | ТЕЛЕВИЗОРИ (клик!) | ГРАМОФОНИ (клик!) | БГ КОМПЮТРИ (клик!)
- ИЗТЕГЛИ БЕЗПЛАТНО СТАРОТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА ==> (клик!)
_________________
! ==> КУПУВАМ ВСЯКАКВИ Б Ъ Л Г А Р С К И ТЕЛЕВИЗОРИ И РАДИА <== !
_________________
Антон К. Оруш - за връзка с мен:
e-mail: deltichko@abv.bg
Skype: respromcho
GSM: 0896 625 803
lat. 42° 41'; lon. 23° 18'
DIN, МС/ТС, 1942
1000 Sofia, Bulgaria

 
Posted : 06.03.2013 12:45
Антон Оруш
(@ao-opy)
Posts: 2563
Member Admin
Topic starter
 

Аз бях единственият админ, да.

1940 ==> 2010 | 1941 ==> 2011 | 1942 ==> 2012 | 1943 ==> 2013 | 1944 ==> 2014 | 1945 ==> 2015...
_________________
- МОИТЕ КОЛЕКЦИИ ==> РАДИОПРИЕМНИЦИ (клик!) | ТЕЛЕВИЗОРИ (клик!) | ГРАМОФОНИ (клик!) | БГ КОМПЮТРИ (клик!)
- ИЗТЕГЛИ БЕЗПЛАТНО СТАРОТЕХНИЧЕСКА ЛИТЕРАТУРА ==> (клик!)
_________________
! ==> КУПУВАМ ВСЯКАКВИ Б Ъ Л Г А Р С К И ТЕЛЕВИЗОРИ И РАДИА <== !
_________________
Антон К. Оруш - за връзка с мен:
e-mail: deltichko@abv.bg
Skype: respromcho
GSM: 0896 625 803
lat. 42° 41'; lon. 23° 18'
DIN, МС/ТС, 1942
1000 Sofia, Bulgaria

 
Posted : 25.07.2013 13:28
(@anonymous)
Posts: 903
Noble Member Guest
 

Е поне спомени имаш в момента и то като гледам доста цветни.

 
Posted : 22.09.2013 2:42
(@the-king)
Posts: 103
Estimable Member
 

Сега сте двама и като гледам нещата са по мащабни.Нямам представа дали се дължи на единия или на другия но определено ми харесва.Не съм имал възможността да се насладя на стария фпорум,но пък това не пречи да го правя на този.Фен съм ви и всичко което е тук ми допада.Успех и за напред

 
Posted : 23.09.2013 0:05
Share: