Тв Панасоник шаси Z5 ,захранването е изпълнено с STR 51424 и както всички знаем STR ра си има проблем работи когато си иска и след смяна нещата се оправят.Панеже няма никъде закупих от Т.Петров КИТ на този STR и о изненада,не работи.изпълнен и по тая схема ,всичко е точно но не работи.Реших да си направя един опит като на оригиналния STR откачих 3 крак и сложих външен транзистор bu508 и познайте кво стана. STR спря както кита.Къде е грешката ,дали в схемата или нещо бъркам.
Не съм роден да работя, но се налага.
vesko_tv@abv.bg
Като откачиш 3-ти крак мериш ли консумацията?
Прочети това: http://monitor.net.ru/forum/viewtopic.php?t=88616&highlight=21tx+21s1tc c"> http://monitor.net.ru/forum/goto.php?ur ... tx+21s1tcc
Битието - определя съзнанието!!!
Къде е грешката ,дали в схемата или нещо бъркам.
Не откривам pdf-a на оригиналния STR, ама в схемата няма явни грешки и би трябвало да работи
Реших да си направя един опит като на оригиналния STR откачих 3 крак и сложих външен транзистор bu508
Не става само с 3-ти крак, требе си специално чукче за тая научна разработка
Има леко раздвижване по темата,беше прекъснал Q 805 но се пита в задачата защо с оригиналния STR работи а с КИТА не при повреден транзистор.След смяната на Q 805 тв вече работи и с кит но започва да включва изключва след 15 минути работа
vesko_tv@abv.bg
А трите електролитчета в топлата част смени ли ги ?? э Току що сега смених на такъв естеера и трите електролита бяха сдали багажа .
Синджира си идва а козата я няма....
Още при първите проби ги смених.
vesko_tv@abv.bg
След смяната на Q 805 тв вече работи и с кит но започва да включва изключва след 15 минути работа
А с оригиналния STR изключва ли след 15 минути?
Нямаше оригинален , дойде с махнати части STR и още два диода.Сложех мой STR и с него изключваше.Просто не съм сигурен в него и затова поръчах КИТ.
vesko_tv@abv.bg
Сложех мой STR и с него изключваше.
Според шопските науки щом с двата STR-a работи по 15 минути, значи има друга повреда
Какво показват топломера и димомера, преди да изключи?
Е има де ама немога да я намеря даже и със споменатите уреди.Търсят се жокери ,ракия за накисване и други нестандартни методи.
vesko_tv@abv.bg
А като изключи телевизора, стенбая остава ли?
Пусни го принудително от 24кр. на проца и гледай откъде ще изпуши
Спира и тръгва веднага и така постоянно.
vesko_tv@abv.bg
Намали контраста и виж 15-те минути дали ще станат повече?
Измери с фазомера напр. на 2кр. на проца, да видим дали сработва защитата преди да изключи?
Контраста го намалих но мисля че че времето го засяках след това. За сега темата остава отворена щото ремонта не е приключил, просто го зарязах заради по добре платени неща.
vesko_tv@abv.bg
Личи си че много народ ползва Ловешкия метод на ремонти, ама зор си признават.
Синджира си идва а козата я няма....