Notifications
Clear all

[Sticky] МЕНТЕТА РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ

29 Posts
18 Users
0 Likes
42.5 K Views
chavdar68
(@chavdar68)
Posts: 252
Reputable Member
 

Оф, и питаш .... ако знаеш какви екземпляри се намират.Преди време имаше един, възрастен, иде в магазина с един уред, изсипват му една шепа транзистори, не помня вече какви бяха и почваше да ги мери и да си подбира 2-3 броя с еднакви параметри .Ей съжалявал съм ги тогава магазинерките .....
Или се появи някакъв с едно листче с написани резисторче, кондензаторче, интегрална схемичка , разни други дреболяци и всичко по 1 бройка и висиш и чакаш, а времето кът.
Предлагал съм им в такива ситуации да обслужват първо нас - техниците със сервизи, ама нъцки ..... не можело.

chavdar68@abv.bg

 
Posted : 13.10.2014 13:27
peppone1
(@peppone1)
Posts: 205
Reputable Member
 

Днеска попаднах на поредната интегрална ментак TDA6107JF от Квазера. Като я сложих, предаваше много тъмно, разливаше цветовете и изобщо не можа да построи графиката, на менюто нищо не се разчиташе. С оригиналната работеше нормално, но от време на време се поврежда и дава бял екран. Поисках да я сменя с друга, но продавачката каза, че не давали гаранция, и че аз съм бил единствения, който прави рекламация, после закупих заместител TDA6109Q, но преди да я сложа, видях че има белези от болта и тинол на изводите и се оказа със същия дефект, явно друг клиент преди мен я е върнал, сигурно са били шуро-баджанаци. Преди години ми направи компромис на друга интегрална и тогава я замених за друга, пак отпоявана и въбоще не съм я пробвал, намерих във Викиват оригинална и телевизора заспа. Но сега като ме вижда, че пак правя рекламация, сигурно съм й писнал, то щом има едно менте, ще има и друго и трето и пето. Друг колега каза че до сега не е имал проблеми, а беше по-възрастен мен, па не вярвам да е новобранец. Оказа се че в кинескопа имало пробив от към ускоряващото и фокусировката, и на това се дължи побеляването на екрана, и като ги намаля, едва-едва се вижда много бледа и разфокусирана картина, но такъв симптом с тези две интегрални, за пръв път виждам, все едно гледаш някаква 2- битова телевизионна игра, ако изобщо има такава. После казах на клиентката, да пуска телевизора всеки ден, за няколко часа в продължение на 2-3 седмици, докато изгори този пробив и може да се оправи, аз така оправих друг пробит кинескоп и телевизора до днес си работи идеално, все едно нищо не е било.

Умния човек не казва и половината от това което знае, а глупавия не разбира нищо от това което говори. Lao Tzu.

Професионализмът не е в това да не допускаш грешки, а да си направил всички възможни грешки, в най-тясната област.

 
Posted : 26.10.2014 1:47
 dtmf
(@dtmf)
Posts: 149
Estimable Member
 

някакъв поялник 5 волтов за ЮСБто на лапнитопа и се оказах поредния шаран.Първо не тръгваше изобщо,след 20 минути се е включил сам и стопи собствения си корпус.

Той и да работи повече от 5W едва ли ще изкара, не знам дали става и за SMD елементи.

 
Posted : 12.11.2014 23:46
(@acimov)
Posts: 25
Eminent Member
 

TDA8358J-Квазер.

 
Posted : 16.11.2014 22:12
георги стоичков
(@reopr-coko)
Posts: 897
Prominent Member
 

TDA8358J-Квазер.

От около година това TDA taм е менте, продавачката ме познава като дългогодишен клиент и последния път като търсих ми каза, че има но не е за мен, последно като търсих такова намерих 2 ра употреба от колега и работата заспа.

 
Posted : 17.11.2014 12:03
(@acimov)
Posts: 25
Eminent Member
 

И аз познавам продавачката от началото на създаването на Квазер в София.Обаче тука в София Квазер се намира срещу входа на Психодиспансера с други думи на луди ни направиха.Казвам на продавачката че TDA8358J е менте а тя ми казва: Я да видя в компютъра някой друг оплакал ли се е от тая схема? Няма друг ти си единствен! Парите не мога да ти върна избери си в кутийката друга схема! Но как да си избера като цялата партида е менте!!!

 
Posted : 23.11.2014 2:18
peppone1
(@peppone1)
Posts: 205
Reputable Member
 

TDA8358J-Квазер.

Какъв е бил проблема с тази интегрална? Кумшията Кузмов отдавна разбра за ментетата и вече избягва да зарежда от тях, е случва се чат-пат. Последно купих една вакуумна станция от Конрад и още като я пуснах не работеше компресора, а само бучеше. После отидох в магазина да я върна, но тъй като беше последната, продавача предложи да ми я смени с тази от витрината. Аз го попитах да не е дефектна, щото нали мострите, обикновено са с дефекти и не се продават, но той ми каза че била чисто нова, но още като я извади и я пусна, нещо пресветна пистолета и изпуши, после видях че шлауха в края на кабела беше откъснат, но добре че фирмата е коректна и без разправии ми върнаха парите. Преди години от ТМТ купих един кабел, като исках да е с плътно жило и го показах на продавача от мострата, но в склада нямали такъв и ми отрязали многожичен, но аз му казах че този не ми върши работа и искам да го върна, а той сви рамене и каза че не можело и така изгорях с 6 лв. На другия ден купих друг, кабел, който съм купувал по-рано от там и знам че имат, но от склада пак ми дадоха многожичен, но понеже имаха от другия ми го замениха. Проблема е че мострите се отличават от складовата наличност и няма кой да поеме отговорност за грешките им в системата или може би на служителите не им се занимава, щото са недоспали и имали толкова много клиенти, че нямат време с теб да се занимават.

Умния човек не казва и половината от това което знае, а глупавия не разбира нищо от това което говори. Lao Tzu.

Професионализмът не е в това да не допускаш грешки, а да си направил всички възможни грешки, в най-тясната област.

 
Posted : 12.12.2014 4:10
 dtmf
(@dtmf)
Posts: 149
Estimable Member
 

Един фалшив търговец на бордове за LCD
Пише се PPETKOV7666666 от Шумен, продава в olx:
http://ppetkov7666666.olx.bg/

Скоро търсих един борд за Самсунг (шаси LD91), и понеже в Бг няма такъв реших да купя неговия и с малко преправяне на майнборда да пусна ТВ-то.

Питам го работещ ли е борда?

- Извадени са от ТВ със счупени матрици.

Реших че щом е така значи е Ок и го оферирах без да се пазаря. Не прие офертата ( понеже знае че ще напиша лош коментар) и го изпрати след 2 дни. Днес го получавам и гледам че една от паметите е сваляна ама това е малкия проблем. Около тунера има един стабилизатор на 1,2V, а той го е извадил и на негово место е сложил стабилизатор за 1,5V. Личеше си по големите топчета калай аматьорско запоени.
Та така, били сваляни от ТВ със строшени матрици...

 
Posted : 14.12.2014 0:22
(@plashilo)
Posts: 81
Trusted Member
 

Въпросния има поне още два профила в продавалник(олх) Достатъчно е едно търсене с телефонния номер да се пусне : http://olx.bg/ads/q-0884040354/
Не се ли усъмнихте при дъмпинговите цени в обявите? Май в някой от другите профили пишеше, че частите са свалени от сервизен специалист и са реновирани...каквото и да означава това...Сигурно в следващия профил и мармот в целофан ще ги завива...
Обикновенно тези с мулти акаунти са си измамници...

 
Posted : 14.12.2014 0:33
 dtmf
(@dtmf)
Posts: 149
Estimable Member
 

Аз се усъмних още като му гледах обявата понеже на някой бордове пише тествани, а за този не пишеше нищо. После съмнението ми се затвърди като не прие офертата, значи става неофициална продажба без право на коментар след сделката.

На мен борда ми трябваше понеже в моя има късо в процесор, а е голям и BGA монтаж. Неговия го отворих за преглед и първата ми работа беше да проверя за късо в процесора. Нямаше късо и го взех. После от 2-те платки събрах една работеща и ТВ тръгна, но оня по принцип си е измамник. Ако не бях видял сменения стабилизатор и не бях го измерил, щях да изгоря нещо най-вероятно.

 
Posted : 14.12.2014 1:28
tvservice
(@tvservice)
Posts: 183
Estimable Member
 

]Закупени 3 броя от Кацарски. Дефект - на всички първият усилвател изобщо не работи, вторият се самовъзбужда по ниска честота.

Модерирано от Фишев Моля смали си размера на снимките и ги качи отново при желание Изтрити са от мен

 
Posted : 23.05.2015 18:53
(@821dr)
Posts: 105
Estimable Member
 

TDA8358J. В дяната страна ментето, в ляво дефектиралият оригинал свален от шасито.
Работещият чип доставен от Турция на външен вит също като оригинала.
Надписът на ментето тебеширено бял, на оригинала леко жълтее.
При потъркване с нокът надписа на ориг. леко релефен, на ментака абсолютно гладък.
При гледане през увеличителни очила, емблемата на „Филипс“ на ориг. ясно различими
три вълнообразни линии, на ментето две почти слети в една размазана.

Ето ефекта от ментето

 
Posted : 20.11.2015 16:26
am stereo
(@am-stereo)
Posts: 312
Reputable Member
 

https://www.youtube.com/watch?v=JzzfzGJpUS8 icon_mrgreen.gif

Всички електронни компоненти са направени от кондензиран пушек...Sent from my Vostro 470 using On-Screen KeyboardRAID 0, RAID 1, RAID 5 and RAID 10

 
Posted : 29.11.2015 23:27
(@wesko-dilow)
Posts: 111
Estimable Member
 

От одавна ми се върти едно китайско LCD 26" с дефектен захранващ блок и по-точно дежурното захранване.Изградено е с STR A6069H.Поръчах на колега от града ни,който пазарува при Светла в КСП да ми купи чипчето и като го монтирах-заработи десетина секунди-и дум,огърмя.Поръчах от Кацарска,монтирах и- нищо...Пак от КСП нов и мълчи.Наскоро ми донесоха един AOC 32" от Германия,на който дежурката беше със същия чип.Монтирах и заработи.След известни анализи видях,че се предлагат чипове със 7 крака и такива с 8.Оригиналният е със 7,като пин 6 липсва.Имах малък проблем и установих,че тези-8 пиновите са ментета.Отново колега ми купи от КСП и изрично ме попита,със 7 крака или с 8 да ти купя?Казах му-със 7,шестият не съществува и чипа си заработи нормално от AOC-a,от който взех чипа,ремонтирах и възстанових.Та да се знае,8 краковите итнеглали не тръгват.Оригиналните са със 7 и работят.

 
Posted : 10.04.2016 3:21
Page 2 / 2
Share: