Фар за мотопед Балкан 50 МПМ

Хубав фар за мотопед Балкан 50 МПМ

Вижте подробните характеристики на тоя фар за мотопед Балкан 50 МПМ в Sandacite.BG.

Фар за мотопед Балкан 50 МПМ
Фар за мотопед Балкан 50 МПМ

Напоследък все повече попадаме на хора, които ни питат за подробности относно различни части за българските двуколесни МПС. Затова решихме, когато имаме постъпила каквато и да е такава информация в архива, да я изваждаме на бял свят. Сега е на ред предно осветително тяло за Балкан 50 МПМ, означено с номер 36.2.908.926 – горе на снимката. Освен на този модел, може да се монтира и на други мотопеди, използвани тогава в България – модели на чехословашките Ява, източногерманските Симсон и т.н.

Мястото на производство на това фарче е завод Светлина Стара Загора, а се качва на конвейера най-вероятно през втората половина на 60-те г, защото този модел на Балкан се появява за първи път през 1967. Главната част на осветителното тяло е една профилна основа, върху която (чрез пластинчати гайкии два винта М4) се монтира оптическият елемент с фасунгата. Този елемент съдържа отражател, изработен от стоманена ламарина и алуминизиран отвътре. Освен това към отражателя е залепено предпазно стъкло с диаметър 100 мм, което от вътрешната страна е рифелирано (направен му е релеф), за да може да разсейва светлината от крушката възможно най-добре.

Ето го Балканчето МПМ 50, как хубаво изглежда с фара:

Фар за мотопед Балкан 50 МПМ
Фар за мотопед Балкан 50 МПМ

Този мотопед е хронологично четвъртата 50-ка, произвеждан през 1967 – 70 г. Самата крушка влиза във фасунга тип BA-15d с мощност 15/15 W и напрежение 6 V.

Фарът тежи 400 грама, дълъг е 80 мм, а диаметърът му е 100. Изнасян е за всички страни, където са изнасяни и Балканчетата – дори и такива екзотични като онези в Близкия Изток, Северна Африка (Мароко, Тунис, Алжир) и т.н.

Тази информация успяхме да открием в каталог осветителни тела на завода. Затова сега Виказваме – ако някакви – каквито и да е – каталози, брошури, проспекти, номенклатури на заводи производители на българска техника, не се колебайте да се свържете с нас на тле. 0896 625 803, за да ни ги продадете и така да ти помогнете  техническата информация за българската техника да се разпространява чрез нашия сайт.

А междувременно ето Ви още материал от същата сфера:

Фарове за мотоциклети Балкан

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *