Барово оборудване - бюфет с бирена колона

Старо БГ барово оборудване – бюфет с БИРЕНА КОЛОНА от началото на 70-те

Преди 40+ години у нас сме правили и барово оборудване с бирена колона – вижте в Sandacite.BG!

Барово оборудване - бюфет с бирена колона
Барово оборудване – бюфет с бирена колона

Днес ще ви запознаем със българско специализирано оборудване от началото на 70-те години. Става дума за т.н. РБК-200 – съкращението се разшифрова като ,,ресторантски бюфет с бирена колона“, но на нас ни прилича по-скоро на обикновен баров такъв. :)

Това чудесо не е от най-големите възможни неща… тоест при желание може да си го добавите към колекцията вкъщи. :D Ето неговото кратко описание и възможности.

Бюфетът се състои от мивка с кранове за топла и сту­дена вода, бирена колона с три крана за наливане на бира и три букси за продажба на алкохолни напитки. Водата от мивката се отвежда навън с помощта на инсталация от тръби и гъв­кави маркучи. На челото от­към продавача са направени два извода с колена от 1/2″ за топла и студена вода. Вдясно пък има три извода, снабдени с накрайници за маркуч за наливна би­ра.

Отгоре бюфетът е затворен с плот, облечен с неръждаема ламарина. Плотът е херметизиран и не позволява проникването на вода в хладил­ната камера и корпуса на бюфета. Вратата на хладилната камера е снабдена със стабилно уплътнение и брава. В дясната половина се намира отсекът с хладилния агрегат, затворено с решетка. Хладилната камера е облицована с поцинкована ламарина, а в дяс­ната част има и подложени скари от неръждаема ламарина. Вдясно се намира съдът, в който са поставени серпентините за охлаждане на бира. Захранването на агрегата се осъществява чрез кабел, поставен в стоманена тръба. Изпарителят е  ребрест, хоризонтален.

Над хладилния агрегат пък пък е монтирано касово чекмедже, снабдено със секретна ключалка.

Ето и как изглежда баровият бюфет с бирена колона, погледнат отзад:

Барово оборудване - бюфет с бирена колона
Барово оборудване – бюфет с бирена колона

Отпред и отстрани бюфетът е облечен с цокли от неръждаема стомана. Краищата на цоклите са подвити под корпуса. Челото му е облечено с декоративен гетинакс, който е можел да бъде с различен цвят съгласно изискванията на общия интериор в заведението, където ще бъде монтиран бюфетът. От двете страни корпусът му завършва с две декоративни сайтни, коиго влизат в плота и дават завършен вид на бюфета отстрани. Неговата носеща конструкция се състои от метален корпус, боядисан с влагоустойчиви покрития и изолиран със стиропор. Фугите между корпуса и сайтните са запълнени с каучуков уплътнител.

ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ:

Полезният обем на шуротията е 520 литра

Температурата на охлаждащи въздух е от —3° С до —1° С, но това при положение че бюфетът работи при външна температура 25° С – тоест обичайна стайна.

Студопроизводство 700 kcal/li; хладилен агрегат :— вграден АХТ

Габарити: дължина кръгло 2 м, ширина 825 м, височина 1015 – 1330 м

Номинално напрежение – 380/220 волта

Това чудо е било произвеждано в завод в системата на ДСО Търговско обзавеждане, макар и да не знаем в кой точно. За някои от другите неща сме сигурни, че са от Завод Хладилна мебел Сливница, но за това не знаем откъде идва… :(

Мдаа… А българските професионални фритюрници дали ги знаете?

Български фритюрници от 1970-те години

 

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *