Списание КОСМОС се завръща на 21 септември!

А! Списаниe КОСМОС пак ще излиза! Вижте повече в Sandacite.BG!

Вечното списание Космос
Вечното списание Космос

Току-що намерихме една много, много интригущава новина, която искаме да споледим с Вас. :)

След 23 години прекъсване легендарното списание  „Космос“, с който поколения жадни за знания българи израстнаха в годините на Желязната завеса, се възражда в луксозно пълноцветно списание от 21 септември, съобщава http://24chasa.bg

Изданието излиза за първи път през юни 1962 г., а колекционерите пазят и до днес тези почти 300 книжки, написани на великолепен език от блестящи редактори и разказвачи. Списание, което в годините на социализма трябваше да ти запази близък продавач на сергията, за да бъде прочетено от кора до кора от цялото семейство. Космос от знания, който създаде няколко поколения свободомислещи учени и мечтатели.

Днес „Космос“ се завръща в по-модерен дизайн и с повече страници. Той ще е различен като съдържание, тъй като светът около нас се промени през всичките тези години. А и защото – ще припомним ние – в нашето интервю с дългогодишния заместник-редактор на легендарното списание д-р Светослав Славчев той сподели, че ако се бе запазил до днес, един днешен ,,Космос“ със сигурност  би бил друг, тъй като ,,тогава ,,Космос“ беше прозорец към света, а днес прозорци има много“.

Първият обновен брой е посветен на оцеляването. Ще прочетете какви са шансовете на тези, които падат от високо, и ще се събуди ли някога от комата великият шампион от Формула 1 Михаел Шумахер? Ще подготвяме за вас във всеки брой криминални загадки от по-близката и по-далечна история на човечеството. Този път за Пабло Ескобар и Тутанкамон.

Ще надникнем зад кулисите на НАСА и ще се пренесем в паралелните светове, където може би в този момент животът ви протича по различен начин. Разбира се, подготвили сме специално „Досие“ за конспирациите за атентатите от 11 септември и за един диамант, който носи проклятие на крале, кралици, бижутери, търговци и банкери от Мария Антоанета до Пиер Картие.

Както в този брой, така и в бъдеще, ще разказваме за вас много истории за интересни личности от всички сфери на живота – първите – за демоните на Антъни Бурдейн и братоубийствената война, която дава живот на големите спортни брандове – „Пума“ и „Адидас“.

Машина на времето ще ни връща към издания на „Космос“ от 60-те до 90-те години на миналия век, за да покажем тогавашни статии и анализи, които към днешна дата изглеждат нелепо или пък са уникално сбъднати прогнози.

Списанието се изработва от екипа на вестник „168 часа“ и научни експерти.

На 21 септември ще излезе първият брой на обновеното списание ,,Космос“. ПРИПОМНЯМЕ, че още през есента на 2014 г. нашият сайт Sandacite.BG пръв скенира и качи за безплатно теглене 100 % пълен архив на великото списание ,,Космос“, включващ абсолютно всички негови броеве и приложения, без каквото и да е изключение.

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *