Перални Перла – история на производството и каталог

Може би тази информация ще представлява интерес за онези от Вас, които се интересуват от историята на производството на автоматични перални машини в България. Сведенията за тази материя са оскъдни, а снимковият материал – още повече, макар че е разположен в интернет пространството на три държави.

В публикацията е осветлено хронологично производството на всеизвестните перални Перла, като е акцентирано на връзката им с разработвани в бивша Югославия модели. Всред много снимки, схемни и технически данни Вие ще си изградите представа за развитието на моделите Перла през годините – точно такова, каквото то е било. Перла 03, Перла 04, Перла 05 – всичко има, плюс още.

Ето, например, първата Перла, Перла`73, мечтата на всеки колекционер:

Цялата публикация можете да потребите тук – https://www.sandacite.bg/forum/viewtopic.php?f=44&t=4336&hilit=%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%BB%D0%B0&start=10

А ето тук можете да намерите и някоя и друга книжна информация за схеми и ремонти на Перли – https://www.sandacite.bg/forum/viewtopic.php?f=116&t=2540

Share this post

Comment (1)

  • Екатерина Божиновска Reply

    Перла 73-купена 1975хработи, но не топли водата.Връзките на програмата с нагревателя са изхабени.няма резервни! Как да намеря такива?

    09.11.2020 at 14:41

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *