Български акумулаторен локомотив

Нов български акумулаторен локомотив! (видео)

Новият български акумулаторен локомотив в Сандъците – Sandacite!

Български акумулаторен локомотив
Български акумулаторен локомотив

Независимо от факта, че сме сайт, ориентиран към архивната и вече музейна техника, не можахме да устоим да не споделим една новина, която много ни зарадва! :)

Русенскато компания „Експрес Сервиз“ произведе нов супермощен акумулаторен локомотив. От дружеството публикуваха видео със заводските проби на машината, наречена ES1000.

„Това е най-мощната ни батерийна машина засега – вижте как се справя с лекота с 400-тонен влак – скорост над 8км/ч. С машината успяхме да изкачим и наклона от 8/1000 в нашия завод. Задължителен актив за всяко депо или завод с жп маневрите са чисти, лесни, безопасни и много икономични. (Ние правим заводските си маневри с едва няколко лева на ден!!!)“, заявяват от компанията.

Новият маневрен локомотив има 2 x 30kW мотори, 25 тона маса, мощна рекуперативна спирачка и опционална пневматична с мощен винтов компресор 2000 л/мин.

Ето и видеоматериал:

Русенската „Експрес Сервиз“ бавно и полека завоюва позиции на световните пазари, продава маневрени локомотиви по цял свят – експортирал е машини дори и в Китай, Бразилия и Швейцария. В завода се ремонтират возила на няколко частни български жп превозвачи, както и на румънски компании. Бизнесът се разраства, наемат се допълнителни служители, инвестират се милиони в нови халета и модерна техника.

Източник: Offnews.bg


А ако Ви се чете, заповядайте и още нещо, свързано с локомотиви, но доооста по-старо: :)

[1953] Железопътен завод Георги Димитров

Share this post

Comment (1)

  • The8 Reply

    Много добре! Извънредно радваща новина – нямах представа! Да са живи и здрави да се развиват и да завоюват всички пазари!

    13.05.2017 at 13:27

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *