ИЗОТ 1027С

ИЗОТ 1027С и за какво служи

ИЗОТ 1027С и за какво служи

ИЗОТ-1027С-и-за-какво-служи
ИЗОТ-1027С-и-за-какво-служи

Днес ще ви занимаем с още един представител на любимите ни борюкомпютри. Става дума за модел, предназначен за автоматизация на изработването на компютърни програми, управляващи металорежещи машини с централно програмон управление (ЦПУ). Тези всичките думи може би звучат тежко и сложно, но нека припомним, че по времето, за което става дума, се предполага операторите на високоспециализирани компютърни програми да умеят сами да ги съставят (подготвят).

Със своето бързодействие, просто и удобно опериране българският бюрокомпютър ИЗОТ 1027С не само съкращава разходите и времето за изработване па управляващите програми, но и оптимизира някои тех­нологични процеси. Машината рязко е подобрявала ефективността и качеството на работата на технолога-програмист, като поема огромния обем от необходимите изчисления. Чрез вградените в ИЗОТ-а графични средства може да се извърши пълна проверка на резултатите от проектира­нето, което изключва възможността за брак при пробните серии на детайлите.

ИЗОТ 1027С IZOT 1027C
ИЗОТ 1027С IZOT 1027C

Тъй като така става много по-лесно да се работи с високоспециализирани металорежещи машини (използвани в заводите, произвеждащи всякакви метални изделия), целта на тази щуротия е била  рязко повиша­ване на коефициента на използване на металорежещите машини с ЦПУ и до значително съкращаване па цикъла на разработка внедряване, като същевременно се постига високо качество на проектантската дейност.

Основни ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ:

  • програмен език – вариант АРТ-а
  • математичното осигуряване дава възможност да се програмират стругови машини с ЦПУ и да се програмират фрезови машини и обработващи центри с ЦПУ
  • ИЗОТ-ът може и да редактира управляващи и детайл-програми;
  • организира цикли за оперативна конфигурация на сис­темата

Накратко казано, много е готин! Имало го е вероятно по почти всички машиностроителни заводи! Жалко, че не можем да си намерим и ние един такъв…

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *