ДИАМАНТ - диалог човек-компютър

ДИАМАНТ – диалог човек-компютър

Знаете ли софтуера Диамант? Вижте в Сандъците – Sandacite!

ДИАМАНТ - диалог човек-компютър
ДИАМАНТ диалог човек-компютър

През 1989 г. в България е разработена иновативната система за осъществяване на диалог между човек и компютър на има Диамант. Предлагаме Ви да се запознаете с нейните възможности.

Инструменталните средства Диамант осигуряват съвременна за епохата си среда за разработване и управление на диалогови системи. Те включват:

Ръководител на диалога – програмен модул, поемащ функции по организация и управление: многократно въвеждане и контрол на данни, реализиране на йерархия от менюта, извеждане на оперативна справочна информация. Логически ръководителят на диалога може да се разглежда като разширение на операционната система.

Интерфейсни модули, осигуряващи достъп на приложните потребителски програми, написани на най-разпространените тогава езици за програмиране (С, PASCAL, FORTRAN, BASIC) до ръководителя на диалога.

Специализиран редактор на диалогови форми, даващ възможност за бързо описание на диалога с потребителя. Достъпен е за използване не само от професионални програмисти, но и от проектанти и крайни потребители.

Специализиран език за описание на обработката на диалогови форми. Инструменталните средства Диамант могат да бъдат използвани за ускорено разработване на диалогови системи. Предоставената технология дава възможност за производство на програмни продукти с високо качество и надеждност и значително намаляване на разходите за тяхното проектиране. Инструменталната програмна система Диамант е предвидена за 16-битов персонален компютър, изисква минимална оперативна памет 512 Kbytes и твърд диск. Цената на системата е 1700 лева (1989 г.).

Разпространявана е от следното предприятие:

 

Информационен център за трансфер на технологии ИНФОРМА

Направление „Автоматизирани информационни технологии“

1574 София ул. „Чапаев“ № 55А

Телефон 7180 93 или 73 551 (вътр. 326)

А ето и едно друго тяхно творение:

Програма за бъркане на бетон

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *