Balgarski traktor Bolgar 112

Български трактор Болгар 112

Болгар 112 е втората тракторска статия в Сандъците – Sandacite.

Balgarski traktor Bolgar 112
Balgarski traktor Bolgar 112

Едноосният трактор Болгар 112 е производство на Държавния машиностроителен завод «Г. Димитров» — Русе, и работи в агрегат с различни селскостопански машини: балансиран плуг, сенокосачка, сеносъбирачка, жетварка, картофовадачка, пръскачка, лебедка, едно­осно реморке с активна ос и др.

На трактора е поставен бензинов двуцилиндров четиритактов дви­гател Д-500 с мощност 12 к. с. Има четири предни скорости в диапа­зона от 3 до 17 км/час и две задни от 3 до 5,5 км/час.

Тракторът Болгар 112 притежава оригинално устройство за без- степенно регулиране на просвета в границите от 170 до 490 мм.

Междуколесното разстояние е също регулируемо от 560 до 710 мм. 

Наличността както на преден силоотводен вал, така и на заден му осигуряват възможност за работа със селскостопански машини, прикачени към трактора както отпред, така и отзад.

С трактора може да се работи безопасно на наклон до 20—25°. В случая със специално направеното устройство за регулиране на просвета може да се завърти едното крайно предаване относно другото на определен ъгъл. С помощта на това се осъществява хоризонтиране на трактора и се осигурява неговата добра работа на наклон.

Трактор Болгар ТЛ-30А + ръководство за ремонт

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *