Стари колони Респром Гама ОТ-45

Български колони Респром Гама ОТ-45

Прочетете всичко за нашите колони ОТ-45 Делта в Sandacite.BG!

Стари колони Респром Гама ОТ-45
Стари колони Респром Гама ОТ-45

И така, приятели, продължаваме маратона с българските колони! :)

Тези днес са предназначени за озвучаване на малки и средни по обем закрити помещения – салони, фоайета, кръчми и т.н. Означени са с гръцката буква Гама, а моделът е ОТ-45. И те са произвеждани от Завода за високоговорители ,,Гроздан Николов“ в Благоевград, а използваните от тях високоговорители – също. Проектирани са в в края на 70-те години в секция Електроакустика (шеф – доц. Димитър Попянев) на Института по радиоелектроника и технологии (ИРЕТ) в София.

Лицевият панел на колоните е покрита с рамка от декоративен плат, зад която именно се намират разделителният филтър и високоговорителите. Страните на кутията са с махагонов фурнир. Самата кутия е от дебели около 1 см дървени плоскости и има обем 45 куб. дм. В нея са поместени разделителен филтър и два високоговорителя – ниско- и високочестотен. От задната страна на колоните пък са изведени клемите за присъединяване към аудиоапаратура. Обикновено под това се имат предвид уредби като Студио 1 и 2, Рапсодия 1 и 2 и подобни – нищо особено.

Размерите на ОТ-45 са 430 х 700 х 240 мм, а една колона ОТ-45 Гама тежи 24 кг. :) Нищо работа, нали?

Заявената номинална мощност на Гамите е 12,5 вата, а импедансът – 15 ома. Честотният обхват е между 50 и 20 000 Hz, а разделителната честота – 2500  +/- 500 Hz.

Стари колони Респром Гама ОТ-45
Стари колони Респром Гама ОТ-45

Ето и още данни за тях:

Стари колони Респром Гама ОТ-45
Стари колони Респром Гама ОТ-45

Тези озвучителни тела са изнасяни за бившия СССР от ВТО Електроимпекс (която е изнасяла и цялата друга продукция на благоевградския завод, разбира се, а и далеч не само на него).

Това е засега за тях. Сега отиваме да поработим и после пак ще сме на линия. :)

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *