Български ексцентрикови преси

Български ексцентрикови преси

Българските ексцентрикови преси в Сандъците – Sandacite!

Български ексцентрикови преси
Български ексцентрикови преси

Тези ексцентрикови преси са произвеждани през втората половина на 70-те и 80-те г. в Научнопроизводствения комбинат Вапцаров в Плевен.

Ексцентриковите преси нами­рат голямо приложение във всички области на промишлеността. Възможността за регули­ране на хода, както и всички оста­нали технически параметри ги правят универсални и удобни при експлоатация.

Пресите се използват преди всичко за различни студено-пресови операции: рязане, изсичане, пробиване, калиброване, недълбоко изтегляне, огъване.

Командите се подават ръчно — с една или с две ръце или чрез натискане на педала с крак.

Ексцентриковият вал за всички преси е оформен като се имат пред вид възможностите за включване на допълнително устройство за синхронизиране на машината с други устройства.

Пресите имат следните ре­жими на работа: единични удари, автоматични удари и настрой­ка.

В супорта е предвидено устройство, което предпазва ме­ханизма на пресата от претоварване, като при нужда за кратко време може да се замени. Това е свързано с минимални престои.

Съединителят се включва с помощта на сгъстен въздух от промишлената магистрала под налягане от 4 до 6 Ра.

Тялото на пресите е направе­но от висококачествен материал и конструкцията му осигурява го­ляма стабилност при работа. За ексцентър преси с усилие 250 кН и 400 кН е наклоняемо, а за ексцентър преси с усилие 630 кН, 100 кН и 1600 кН — ненаклоняемо.

Ето и техническите характеристики на ексцентриковите преси:

Български ексцентрикови преси
Български ексцентрикови преси

По желание на клиента пре­сите могат да бъдат направени в тропическо изпълнение – с изпълнение на някои елемети като за страни с тропически климат. Това е често срещана разновидност в българската техническа промишленост преди 1990 г., защото тогава България развива много търговски връзки със страни от Южна Америка.

https://www.sandacite.bg/ухааа-българската-2000-тонна-хидравличн/

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *