Българският домашен грил ЗЛАТНО ПИЛЕ

Българският домашен грил ЗЛАТНО ПИЛЕ!

В Сандъците – Sandacite показваме българския домашен грил ЗЛАТНО ПИЛЕ!

Българският домашен грил ЗЛАТНО ПИЛЕ
Българският домашен грил ЗЛАТНО ПИЛЕ

Това е уред, произвеждан от началото на 80-те години. Той ви дава възможност да грилите и печете различни неица и да си хапнете добре! :) Тогава са го наричали ,,камера за лъчисто печене“ и е бил част от по-голяма линия изделия с общо название ,,фамилия камери за лъчисто печене“. Сред тях има както домашни грилове като Златното пиле, така и ,,професионални“ – с по-голям обем и малко повече функции, за заведения за обществено хранене. Храната преминава през инфрачервено лъчи­сто печене, което съкращава времето за приготвяне на определен вид ястия.

Малко за различните елементи на Златното пиле. От дясната му страна  е команд­ното табло с монтирани на него клавиши ключове за включ­ване на електрическия редуктор и нагревателя, а за работата им се следи по светлинните индикатори (глимлампи). На лицевата част (вляво от таблото) има подвижна панорамна вратичка от огнеупорно стъкло, която се отваря удобно с дръжка. И сега нещо интересно – Златното пиле е пригодено за окачване на стена! Да – има отзад едни дупки за закрепване за стърчащи винтове.

В комплекта с домашния грил идват приспособле­ния за различен вид ястия, като напр. 4 броя малки шиша за пе­чене на шишчета и голям шиш с вилица за печене на птици. На дъното на камерата се поставя тава за капещите мазнини. Над нея (пак в отвора на камерата) пък поставете тавата за печене, която се окачва на две окачалки, за да има различни нива на печене. Тя е снабдена със скаричка за печене на кебапчета, кюфтета и пържоли. :)

ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ

Номинално работно напрежение 220 волта

Топлинно натоварване 1600 вата (толкова е и потребляемата му мощност)

Обороти на въртене на шиша/мин – възможност за регулиране да са между 1 и 3

Скорост на нагряване на нагревателя (между другото, изработен от никротал – сплав между никел и хром в съотношение напр. 80:20, която има високо електрически съпротивление): 500 градуса за не повече от 7 мин.

Равновесна температура на нагревателните елементи между 500 – 700 градуса

Размери: ширина 540 мм, височина 336, дълбочина 330

Обем на фурната: 23 куб. дм.

Маса – 12,3 кг. Не е много тежък! Като го гледаме какъв е масивен на снимката, очаквахме повече.

ТЪРСИМ СИ ТАКЪВ! :D

Share this post

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *