Страница 1 от 1

Управленска структура на Царовището

МнениеПубликувано на: Нед Дек 15, 2013 12:30 am
от Антон Оруш
През епохата на рационалната система Царовището има следните вътрешни звена:

ЦЕНТЪР ПО ТЕОРИЯ И ПРАКТИКА НА РАЦИОНАЛНАТА СИСТЕМА (ЦТПР)

под него:

Комитет по МЕТОДИКА И МЕТОДОЛОГИЯ НА УПРАВЛЕНИЕТО - по-късно влиза в състава на създаденото през декември 2013 г. Направление на ВЪНШНОИНСТИТУЦИОНАЛНИТЕ ВРЪЗКИ

Направление по СТОПАНСКА ПОЛИТИКА И БЮДЖЕТНО ПЛАНИРАНЕ

Направление БЪЛГАРСКО ЕЛЕКТРОНОЗНАНИЕ И ЕЛЕКТРОНОСТРОЕНЕ

Направление БИБЛИОТЕЧНО СНАБДЯВАНЕ И КОМПЛЕКТУВАНЕ

Направление АВТОМАТИЗАЦИЯ НА КОЛЕКЦИОНЕРСКАТА ДЕЙНОСТ

Направление ОРГАНИЗАЦИЯ И КОНТРОЛ НА СОЦИАЛНО-БИТОВОТО ОБСЛУЖВАНЕ - по-късно Направление ОРГАНИЗАЦИЯ И КОНТРОЛ НА КОМУНАЛНО-БИТОВОТО ОБСЛУЖВАНЕ

НАУЧНОИЗСЛЕДОВАТЕЛСКА БАЗА КЪМ ЦТПР - по-късно Направление на НАУЧНОИЗСЛЕДОВАТЕЛСКАТА ДЕЙНОСТ

Re: Управленска структура на Царовището

МнениеПубликувано на: Нед Дек 15, 2013 12:58 am
от Антон Оруш
Ами просто всяко звено се занимава с различна дейност.

ЦЕНТЪР ПО ТЕОРИЯ И ПРАКТИКА НА РАЦИОНАЛНАТА СИСТЕМА (ЦТПР) - главно управленско звено. На него се подчиняват останалите по-долу.

Направление по СТОПАНСКА ПОЛИТИКА И БЮДЖЕТНО ПЛАНИРАНЕ - разпределя финансирането между долупосочените звена.

Комитет по МЕТОДИКА И МЕТОДОЛОГИЯ НА УПРАВЛЕНИЕТО - нещо като съществувалата някога Дирекция на пропагандата. Звено с нормативно-установителен характер. Общо взето, работата му е да се измислят слогани, да се разяснява и да се пишат текстове, в които да се говори каква е целта на дадено действие на режима и каква е неговата цел, а в по-общ смисъл - колко хубаво нещо е рационалната система и каква е нейната цел. През декември 2013 г. влиза в състава на новосъздаденото Направление на ВЪНШНОИНСТИТУЦИОНАЛНИТЕ ВРЪЗКИ, което е нещо средно между Министерство на външните работи и Връзки с обществеността. Осъществява всички контакти на рационалната система с външни за нея институции.

Направление БЪЛГАРСКО ЕЛЕКТРОНОЗНАНИЕ И ЕЛЕКТРОНОСТРОЕНЕ - комплектува български старотехники по списък... а понякога и без списък, защото се случва да изпаднат напълно неизвестни неща.

Направление БИБЛИОТЕЧНО СНАБДЯВАНЕ И КОМПЛЕКТУВАНЕ - комплектува всички книги и документации от всякакъв вид и характер, нужни за колекциите и архивите, а понякога и някои други книги - някоя история, нещо тук-там, пропуснато в предишни години.

Направление АВТОМАТИЗАЦИЯ НА КОЛЕКЦИОНЕРСКАТА ДЕЙНОСТ - качва старотехническата литература и всякаквите други сандък-документации в Интернет с цел общо и безвъзмездно ползуване. Занимава се с осигуряване и поддръжка на хардуерни и софтуерни решения за автоматизация, компютризация и въобще - въвеждане на новите технологии в служба на колекционерския труд.

Направление ОРГАНИЗАЦИЯ И КОНТРОЛ НА СОЦИАЛНО-БИТОВОТО ОБСЛУЖВАНЕ, по-късно Направление ОРГАНИЗАЦИЯ И КОНТРОЛ НА КОМУНАЛНО-БИТОВОТО ОБСЛУЖВАНЕ - плаща режийни сметки и дава храноседмица (т. н. порцион, неофициално порц). Занимава се с това да осигури на Царовището базови условия за успешна колекционерска дейност.

НАУЧНОИЗСЛЕДОВАТЕЛСКА БАЗА КЪМ ЦТПР, по-късно Направление на НАУЧНОИЗСЛЕДОВАТЕЛСКАТА ДЕЙНОСТ - осъществява научноизследователската дейност на режима - главно в колекционерското дело, но когато е нужно - в каквато област е необходимо.

Re: Управленска структура на Царовището

МнениеПубликувано на: Сря Дек 18, 2013 7:23 am
от am stereo
а АНТОН,ако знае какъв адаш имаа..
http://en.wikipedia.org/wiki/Anton_Philips

Re: Управленска структура на Царовището

МнениеПубликувано на: Сря Дек 18, 2013 4:38 pm
от Антон Оруш
Cheershappy Съвсем ме почуждоземчи.

Re: Управленска структура на Царовището

МнениеПубликувано на: Сря Ное 12, 2014 2:34 pm
от Антон Оруш
Информация тук е осъвременена - viewtopic.php?p=23261#p23261

Re: Управленска структура на Царовището

МнениеПубликувано на: Пет Дек 26, 2014 11:40 pm
от am stereo