Страница 1 от 1

Пипах звук,а изчезна образ

МнениеПубликувано на: Съб Май 09, 2015 1:10 am
от loord
Модела е GA0076 TX217OT na Panasonic.Работещ,но нямаше изход за слушалки.

То не бяха дефектни жакове,то не беше изгаряне на поялник,то не беше мерене...Даже с прахосмукачка с мека четка отпред изчистих прахта по кинескопа и платката.Не само не е имало натиск,ами на места дори смучеше от разстояние да не допира!
И когато реших,че е готово -сглобяване,пускане ....и ....няма образ изобщо/преди да го почна имаше и образ,и звук. Аз пипах уж само звука,прекъсвайки проводниците към говорителите и пускайки ги пак вече през мъжки/женски голям моно жак. После взех общата маса от двата кабела /моно,по един от всеки говорител/,а активните краища запоих към женски малък стереожак за слушалките. Исках когато е за говорител -жената да си включи ръчно всеки говорител чрез големите жакове.Когато иска само слушалки - вади ръчно всеки жак и разкача говорителите,а включва слушалка/жака.
Но не само,че не тръгна звук,ами изчезна и образа.
Като се приближиш бръмчи,работи,но екрана е като при изключен апарат.
Сега накъде...??.... icon_idea.gif .....

Re: Пипах звук,а изчезна образ

МнениеПубликувано на: Пон Май 11, 2015 10:30 am
от Щирлиц
Панасониците имат до вертикалната схема две ключета от рода на тия показани на снимката и ако при чистенето си ги бутнал в друго положение ,то може да загуби картината от тях .Пусни телевизора и ги превключи в другото положение за проба .