Търся да купя захранващ чип от заглавието за филипсов майнборд .Борда е TPN15.1E LA ,но предполагам че се използва и в други майнбордове .
Хайде колеги ,потърсете за този чип дали го нямате случайно из някой борд .
Спешно ми трябва -цената няма значение !
Явно не може да се намери този чип ,чудно лассервиз как ремонтират филипсите щом нямат части за тях -така ни обадиха при запитване ,но няма да им го пратим за ремонт така или иначе -сложих два външни lm317 на радиатори и настроих напреженията за процесора според сервизното за борда и сега работи телевизора ,чакаме 2 дена пробен период и издаваме .Ние от Добрич не сме по-малко гяволи от софийските тарикати ,само дето те много лъжат ,ма ние пак се оправяме и без тях .За другите ми две теми във форума с търсене на части за филипсови истории ,запитването към тях е пак -няма части .Дежурният им отговор е няма.
Явно когато падне мрак се събуждат разни страсти
Когато търсиш нещо даваш пълна информация за това което ти трябва А ти какво даде някакъв надпис за който и гугъл не е чувал
https://www.google.bg/search?q=M5723bf& ... e&ie=UTF-8
Няма модел на уреда Няма номер на борда Няма означение на чипа по платката
Но това не пречи да се размишлява кой сервиз как работи и колко ремонтира
Не те знам гявол ли си тарикат ли си или си обикновенна шматка но си на светлинни години от повечето от техниците участващи по форумите като ниво на подготовка Вервай ми познавам лично повечето колеги от Бг И като се биеш в гърдите колко си бил оборотен в някакъв бивш гаранционен сервиз да те попитам за колко борда и захранвания самия производител ти е подсигурявал части за ремонт на ниво компонент Ако незнаеш обикновенно се поръчва цялата платка при гаранционни ремонти И нали се сещаш че не си единствения който звъни през деня на Лас Сервиз и задава тъпи въпроси
Давай пълна информация когато търсиш нещо ще получиш адекватен отговор Не дадеш ли се получава като това в твоята тема Сам си пишеш сам си отговаряш Просто никой не те отразява
В повечето форуми неоформена тема заминава директно във коша Помисли си за това което правиш и си коригирай поведението
Това не е гаранционен ремонт -дал съм модела на борда и това което пише на чипа !За лас сервиз сме пратили всички данни на уреда които изискват -обещават части и накрая пишат че няма и цяла платка предлагат .Като правих гаранционни ремонти,90 на сто от телевизорите към всички подържани сервизи и марки съм ги ремонтирал на ниво елементи и ни плащаха за това ,обикновенно при случай на поръчка на платка ,след месец размисъл от главния сервиз на марката ,бракуваха телевизора и си го дръпваха при тях и сменяха на клиента с нов от магазина ,така че , недей ми обяснява ти кое как ставало и как се прави ,бил съм в гаранционните истории доста години и това че познаваш някой и друг колега ,а мен не ,не ти дава право да отсъждаш кой е шматка или какъвто и да е ,пък за нивото ми на подготовка -мислиш че ти знаеш всичко за телевизорите ,не не знаеш .Аз далеч не знам всичко за тях- няма такъв техник ,но съм научил много неща от личен опит през годините ,колегите са научили други неща ,ти си научил много неща ,нали затова е форума -да си споделяме и помагаме ,а не всеки да си блъска главата наново с нещо което друг колега е разбрал преди това ,ти някак си много радикално ни разделяш -единия каква подготовка имал ,пък другия по хубава и т.н ,аз съм научил доста неща за телевизорите и не само ,през годините от личен опит-как мислиш си искарвам хляба с тази работа ако не знам какво правя ? -помагал съм на доста колеги още като беше активен ешопа,после божилов го обърна на търговски и какво стана не знам ,няма движение и там почти никакво .
Сега ,не мога да си кривя душата ,ти също си ми помагал и си ми пускал жокери и тук и в ешопа преди време ,обаче не може да ни делиш на -кой каква подготовка имал -имам си аз добра ,може би не се изразявам технически правилно и точно като пиша понякога .
Хайде със здраве и -няма да се сърдиш нали .
Поздрави на всички !