Памет 24с08 Първи процесор stv8216 втори st92195c7B1/mns пиша ги така защото не знам кой за какво е . Вертикал TDA8174 ЗВУК tfa9842 . Ако има още нещо необходимо за да помогнете ще го напиша или кача. Мерси на отзовалите се .
До тук е извършена проверка на захранването . НЕМА импулс на базата на крайния транзистор .
При откриване на нова тема е коректно да се въведе:
Пример:
В заглавието:
Изделие:/TV,VCR и т.н./
Производител:/Philips/
Модел:/28PT5005/00 и ПРОДУКТОВ НОМЕР/
Шаси:/L9.1E/
и кратко описание на въпроса.
В текста:
Подробно описание на дефекта,какво е извършено до момента. Ако се търси dump, схема или ДУ, състав на изделието/Процесор,памет,видео и т.н./. Подавайте максимално възможната информация за да очаквате качествен отговор.
Трябва всичко това да се пише и то правилно . Процесора май е с друго обозначение накрая не е 781 а 7В1
Ето ти тема пак пусната не по правилата .
http://www.nbs-set.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=12029
Синджира си идва а козата я няма....
Не мога да я видя нещо сега ще напиша всичко което си казал .
Това вече е друго нещо . Написа марката и модела и си поправи номерацията на процесора .Това се изисква с цел после търсачката да може да намира и по модел и по процесор това дето го търсиш. Сега ще потърся схема и ще ти я пратя .
Смени електролитите на захранващите напрежения на вертикалната схема.При опит за стартиране подскача ли линията на осцила?
На последък много строг сте станЪл господин Коцев. Защо тъй .
Пощата ми е alex_113@abv.bg
П.С. Видях темата не е по правилата . Но е и заключена.
Сашко ,не съм зъл ама като искаш да ти се помогне първо сам си помогни като пуснеш темата по правилата . Чрез гугъла видях че си сбъркал с надписите на проца.Вече по правилния надпис се търси и схема и всичко изписано за този телевизор.
icon_question На последък много строг сте станЪл господин Коцев. Защо тъй .
Ама досега трябваше да си разбрал за кое как се питааа....не че той е строг
Време е вече да научиш правилата на играта...
-----------------------
Търсачката показва че Сашко преди два месеца търси схема за този телевизор и тогава му се каза че това е телевизор с вградено ДВД , ама той си знае неговата .
Правя му последно предупреждение и ако не спазва правилата БАНа ще е вечен . Той ни взе за лапни шапани. Ето му питането за този телевизор преди време.
viewtopic.php?f=130&t=2261&start=2010
Не успявам да си намеря схема . И бях питал ама темата беше заключена преди ако си я отключил аз не съм гледал . и сега нали уж всичко оправих моля ви за съдействие . Дивидито одавна е в казана .
Гледам че паметта е на цокъл и вероятно е сменена . Дали е поставена точно каквато трябва ???
На кварца на проца има ли генерации? Има ли обмен по шините между проца и паметта ? Направили си осцилоскопа ?
Странно звучи но не е пипана цокала е оригинално поставян скопа не съм го направил просто нямам желание предпочитам да си купя на разумна цена един отколкото да го мъча този просто ми къса нервите . Всички напрежения ги има ама скопа не разпъва на хоризонтал . Лампите са в режим освен жиците да са прецакани друго няма какво .
Ами тогава как разбра, че не идва импулс до базата на крайния транзистор?????
Аз че толкова много години се занимавам с ремонти без осцилоскоп няма как да определя идва ли нещо до базата на транзистора или не .
При един приятел . И другото има ровкано тука до една от буксите пистите са прекъснати въстанових ги ама нънец затова търся схема .