Здравейте,
Въпросния грамофон, усилвател ползвам основно като радио тунер и усилвател свързан с компютър.
Дълги години служи вярно и безпроблемно.
Пиша тъй като единия канал е доста по шумен от другия.
Шумния канал също не му работи корекцията на ниските честоти.
Другите корекции работят без проблеми.
Като цяло и двата канала са доста шумни но проблемния усезаемо повече.
АКо някой се сеща за решение нека пише.
Благодаря предварително!
Поздрави,
Жоро В.
Вашия уред има остра нужда от Смяна на всички електролитни кондензатори !
Бавно и внимателно, (плюсовете и минусите), само един по един !
Ако не сте работили с поялник, по добре е някой професионален специалист да извърши акцията. Новите кондензатори трябва да имат същите стойности на капацитета, а на работните напрежения - може да се поставят и с по-високи. Габаритите (диаметър, височина в милиметри) не трябва да са по-малки. Може да са по-големи, ако големината им не пречи на монтажа. Най-добрите електролитни кондензатори са на фирмата "HITANO". Така както описвате ситуацията, други проблеми няма да имате, освен такива, които Вие сам ще си създадете по време на "ремонта".
Пожелавам успех
Савов
Благодаря Ви Савов!
Мой познат също спомена за този проблем.
Да се има в предвид кондензаторите на захранващия блок или всички черни цилиндрични да се сменят?
Поздрави
Жоро В.
Вашия уред има остра нужда от Смяна на всички електролитни кондензатори !
Проблема по-вероятно идва от потенциометрите.
"Нашата мъдрост е следствие от нашия опит. Нашият опит е следствие от нашата глупост."
Моите неща: https://sites.google.com/site/hifiaudiobg/foto-galeria
Здравейте колеги!
Благодаря за отзивите!
След цялостен преглед на машината намерих и отстраних няколко проблема.
Както Александър спомена проблем с потенциометърът на ниски (скъсана спойка на едното краче явно от удар през годините)
Също така загуба на връзка между потенциометъра на Volume и Balance с един мост го оправих.
Шума за сега остава но поне е еднакъв в двата канала и имам работещ баланс и тонкоректор на ниските.
Поръчал съм си цял набор от кондензатори като смятам захранващите малко да ги завиша с идеята да има капацитет при по тежки натоварвания ... да се разбира като ме изкефи някоя песен.
Имам проблем и с тунера, за който ще питам по късно.
Допълнително ще споделя за резултатите след като сменя кондензаторите.
Поздрави и до скоро!
Колеги здравейте!
Отново задънена улица...
след смяна на кондензаторите няма никаква промяна
и отново единия канал е мн по шумен от другия
направо дразнещо шумен...
някои от кондензаторите наистина бяха доста зле избушили но въпреки подмяната с нови ефект нула..
почвам да мисля за проблеми на входа на сигнала.
След като изключа буксата от компютъра и утихват и двата...
от друга страна през еквалайзера на компютъра ги управлявам ляво и дясно без проблеми.
Другото което забелязах е че като пипна масата и утихва ... примерно пипам корпусите на потенциометрите и той затихва на момента.
отделих му цели 3 часа днес а сега захващам други задачи...
Моля който има други предположения нека пише...
ПС
прикачам 2 снимки от преди малко
Поздрави