Здравеите всички съфорумци.
Проблема е следният наскоро взех едно старо лаптопче HP Omnibook900 в лошо състояние и без хард диск и къдди сега вече е снабдено с хард но пък лаптопчето работи само с външно ЦД и флопи а аз не разполагам с необходимият преходник и не зная как да му налея уиндоус.
Има usb порт но не мога да го накарам да буутне от него а и дори и да вкарам уина във харда няма как да стартирам дос за да го инстална.
Моля даите идея как да му налея уин или да намеря преход за външно ЦД на поносима цена.
На вградения е 44pin IDE.
А на външното ЦД и флопи е http://i.pchub.com/i/HP-OmniBook-900-Pe ... -14378.jpg
ОК Благодаря предварително.
И така малко развитие по темата.
Поради малък проблем с хард диска (ми отказа бе кво да го правиш стар си е все пак) намерих едно 2гб тово дискче направих си преходник за настолния комп (да го е?а прегря ми поялника много жици много нещо) закачих го за настолния инсталнах дос5.0 записах при него първоначолно ХР но не пожела да тръгне под дос затова пробвах с 98СЕ е стана сега има уиндоус и да не повярваш работи
Браво!
Даа адаш това лаптопче сигурно ти е познато нали ?
Подкарах го гадта мръсна но ме измъчи максимално
Сега евентуално ще трябва да потърся по читав хард че и тоя е с доста бад сектори ма това ще почака по добри финансови времена.