Notifications
Clear all

Sharp GF-450Z подмяна на потенциометри

1 Posts
1 Users
0 Reactions
2,558 Views
(@vnukata)
New Member
Topic starter

Привет на всички от мен, това ми е първия пост във форума, моля да не бъда нападан спрямо некомпетентноста ми за сега към стара техника. Попадна ми без пари стар радиокасетофон Sharp GF-450. Принципно не си падам много по този тип озвучителни системи, но искам да го реставрирам и да зарадвам мой приятел, който ще го оцени! Като проблем има два потенциометора, които не работят коректно - изцяло са за подмяна, няма да стане със спрей. Имам въпрос ценен ли е радиокасетофона като модел, заслужава ли да се прави предвид модела му, един вид качествен ли е, на пръв поглед тежи доста около 5 кг, отворих го донякъде - свалих предния панел, но не мога да стигна до самите потенциометри... Трябва да разглобя и лентата с кордата на радиочестотите, но в крайна сметка реших че е пипкаво и не е за мен. Въпроса ми е някой познава ли го съответния модел, заслужава ли си да се прави и дали мога да намеря потенциометри, които евентуално да дам на майстор техник да ги замени, намират ли се лесно. Благодаря!

Posted : 06.05.2020 23:07
Share: