Шаси 11АК30А14 Всички напрежения в норма. С636 проверено. STV2248 сменено. Кинескопа е много добър и отоплението му е нормално.
Телевизора започва да работи с намалени яркост и контраст. В продължение от около 10 мин те допълнително намалят, докато почти нищо не се вижда на екрана. Моля за някакви насоки!
Skype - rouzena
dtonovd@abv.bg
Как се изменя ускоряващото напрежение?
550 V и не се променя. Вероятно е малко по високо - вътрешното съпротивление на мултимера го намаля.
Skype - rouzena
dtonovd@abv.bg
На 5 крак на PL900 на платката на кинескопа променя ли се нещо ?
"Ако не мога да го поправя значи не е развалено" но......живота крие изненади
Според мен е около тия елементи.
100% съм ЗА !!!
Ай сиктир бе драги зрители!Повредата не е във вашият телевизор...
elmondo@abv.bg
Колега , напиши все пак от коя туфа искокна заека ,след като си написал РЕШЕНО. ![]()
Синджира си идва а козата я няма....

Всички елементи по тази верига са изправни. Оказа се, че R651 22кома липсва фабрично. Слоших външно R 22кома паралелно на D611 и всичко си дойде на мястото! Нямам представа, как е работило с години това шаси! Клиентката остана много доволна, защото на нейния телевизор за бърз ремонт сложих друго шаси, а нейното сега направих!
Skype - rouzena
dtonovd@abv.bg
Нямам представа, как е работило с години това шаси!
Просто сега диода на мерене ти дава ,че е здрав ,но под напрежение прави белята.Щом е работил толкова време без съпротивление ,то остава причината да е в диода .Така си мисля аз .Ако ми дойде на акъл при ремонт на някое такова шаси ще го махна съпротивлението да видя ефекта какъв ще е.Просто ме заинтригува тоя дефект. ![]()
Синджира си идва а козата я няма....