Това е на едно мониторче LG Flatron L1953SS, което е с една счупена лампа. Как да премахна защитата на OZ9938 за да не изключва монитора?
для откл защиты надо 3 ногой сей микрухи и корпусом вкл резик 330-510кОм,проверено подкл заведомо дохлых ламп-не отрубаеться
Синджира си идва а козата я няма....
Коцев, не съм много на ТИ с руския
Коцев, не съм много на ТИ с руския
демек на 3 ти крак на OZ9938GN слагаш резистор 300-500 килоома към маса и вече защита няма, друг е въпроса колко и как ще работи със счупена лампа
И така опитах, но първо пробвах с 10к паралелно на кондензатора от 3-ти крак към маса, но не се получи. И може би при тези опити да опуках OZ9938, защото преди да опитвам да махна защитата, като включех друга лампа(външна), всички светеха без проблем, без да гаснат. А сега като опитах пак със здравата лампа, светне за момент и изгасва.
И така опитах, но първо пробвах с 10к паралелно на кондензатора от 3-ти крак към маса, но не се получи. И може би при тези опити да опуках OZ9938, защото преди да опитвам да махна защитата, като включех друга лампа(външна), всички светеха без проблем, без да гаснат. А сега като опитах пак със здравата лампа, светне за момент и изгасва.
Тук метода ,,проба -грешка,,--не върви май ....
-----------------------
А може и дефектната лампа да не е само една !
Здравейте,
Дори и още една лампа да има дефектна трябва да светне с 10к паралелно на кондезатора на 3-ти краче.Пробвал съм го мн.пъти.Да не си е отишъл трафа ?
Успех !
Всичко което не е китайско е менте !