Здравейте колеги. Аивата е от тези с вертикалния цифров блок. Блока е свалян преспояван чистен с ацетон. Знам , че за тоя блок много е писано и дъвкано Но при тази айва проблема е следния. Ефекта тук е че телевизора си работи единствено когато примерно при реклами дадат за момент ярка картина звука бръмчи а картината се размазва все едно нещо в мчу не е наред като премодулиране на сигнала и като сменят кадъра пак си е нормална. Електролитите в МЧУ съм сменил. Питането ми е ако някои се е сблъсквал и има идея да помогне.
телевизионен техник GSM 0878295870 skype: velomelo1
.... Блока е свалян преспояван чистен с ацетон. ....
А интегралите сваляни ли са за да се презапои и под тях?
Да сваляни са. Според мен причината в случая не е в цифровия модул.Но пак казвам според мен. Веригата на АБЛ проверих нормално изглеждат нещата.
Бобинка в МЧУ е най-вероятно.
Опитах да врътна Т104 Т102 картината се влошава оправя тоест работят.А и ако е с изменени параметри някоя от бобинките мисля не само при светла картина трябва да има проблем а трябва да има недостатък в изображението. А тои си бачка като картичка.
Има ли на някой от каналите леко кривене на буквите,може и от време на време ако е така,някоя от бобинките мръднала съвсем леко.
А подобен случй като Вашия имах преди време на някои телевизори само на BTV на една реклама с много бяло се получаваше описания дефект.Ако намалите леко ускоряващото напрежение,какво ще се получи?
С ускоряващото не съм пробвал опитах с контраст на минимум картината много бледа но ефекта си го има. Кривене на букви няма. В повечето време картината е перфектна до де не сменят кадър от тъмен на ярко бял. Лошото е че го прави за секунди и после е в норма. Може би ако имах генератор с таблица щях да го оставя в тоя режим и да хвана къде е дефекта. Маи ще разпитам някои колега ако има да ми услужи.
На видеоканал прави ли същия проблем?
Умния човек не казва и половината от това което знае, а глупавия не разбира нищо от това което говори. Lao Tzu.
Професионализмът не е в това да не допускаш грешки, а да си направил всички възможни грешки, в най-тясната област.
малките не електролитни кондензаторчета на цифровия блок, имал съм същия случай, но вече не помня кой точно кондензатор беше
И аз съм за конд по +5в.Падаше напрежението до +4,5 в на един от пиновете.Трудно за откриване защото кондензатора
изпускаше само в момент на дефекта.
звука бръмчи ...
Според шопските науки заека не е в цифровия модул, щото звука не минава през тоя модул
Чисто логично ако расъждаваме каква е логиката тоя кондензатор да прави ликаж на 5те волта само при ярка картина?На AV не съм го пробвал но съм почти убеден ,че няма да го прави. Днес ще пробвам и ще дам резултат.
Провери ги де.Казвам това по спомени.последно съм правил такъв когато бях млад.
Da не стане тхо ако всичко по захранването ти е наред.