Notifications
Clear all

Телевизор Пирин

9 Posts
6 Users
0 Reactions
11.3 K Views
(@didoniad13)
Posts: 3
Active Member
Topic starter
 

Успешно го възстанових,вече с ав вход

 
Posted : 05.06.2016 22:01
(@sawow)
Posts: 196
Reputable Member
 

Браво, поздравления.
Две Важни забележки :
1. Как си със фазата и нулата? Да не гръмнеш някой източник на сигнал, включен в телевизора, когато фазата е на шасито !
2. Няколкото черни кондензатора в задната долна част на шасито също трябва да подмениш. Освен по стойност и по напрежение, ще трябва да се съобразиш и с протичащите токове през тях, т.е по мощност. Особено тези при ТХО - то.

 
Posted : 06.06.2016 22:04
(@didoniad13)
Posts: 3
Active Member
Topic starter
 

Щепсела е шуко взема нула само от занулителните пластини, а тия конд.ги оставих понеже ги мерих на капацитет и на утечки перфектни са, пък и поне някой ден да се види кви са били кондензаторите преди 100 години

 
Posted : 08.06.2016 16:33
peppone1
(@peppone1)
Posts: 211
Reputable Member
 

Аз не видях къде е свързан видеовхода и как се изключва МЧУ-то, ако може ще е добре да се покаже и на схемата. Старите лампови телевизори са с трансформаторно захранване и фаза по шасито няма как да излезе, като изключим галваничната фаза, но тя поражения не може да извърши.

Умния човек не казва и половината от това което знае, а глупавия не разбира нищо от това което говори. Lao Tzu.

Професионализмът не е в това да не допускаш грешки, а да си направил всички възможни грешки, в най-тясната област.

 
Posted : 08.06.2016 18:18
Стоичков
(@coko)
Posts: 376
Reputable Member
 

Специално пирина няма мрежов трансформатор и е офазен като велико търново-то.

 
Posted : 09.06.2016 1:38
(@sawow)
Posts: 196
Reputable Member
 

1. Зануляването - намираш се в ситуация преди гръмотевица. шукото не е гаранция. Пластините са към нулата на контакта. При обръщане на шукото, фазата попада на шасито. След това не ми се пише . . .
Ако не решиш този въпрос, фаза да не попада на шасито, считай, че нищо не си направил с АФ-ауто !
2. Кондензаторите, за които говорим са ликажни още при производството. Вярно е, че телевизорите с такива кондензатори се правят, че работят, но пораженията от ликажа са бавни, но предизвикват провреди, понякога много нтеприятни. Методът на мерене на ликажа на кондензатори въобще (още повече тези) е само един - нарича се "Метод на заряда". За него е необходимо да имаш източник на право (изправено и филтрирано) напрежение, със стойността , означена на кондензатора (примерно в случая 630 волта, или 400 волта или 250 волта) и максимално нискоомен стрелкови уред, който да има скала със тези напрежения. Всички останали "измервания" на всички видове кондензатори, без електролитните за глупости на търкалета. Така, че не си мисли че си измерил нещо. Измерването на стойността на капацитета може и да се направи с по-първобитни методи (такива са капацитетомерите на цифровите , а и на стрелковите уреди и то само защото в ламповите устройства точността на капацитета не е съществена.

 
Posted : 09.06.2016 15:18
(@didoniad13)
Posts: 3
Active Member
Topic starter
 

Няма как да се обърне щепсела сложил съм му само един щифт в едното пол.получава само фаза в другото 2 нули няма как да вleze faza на шасито а таблото ми електрическото е заземено и всеки контакт вкъщи е заземен на отделно заземително това беше първото което направих като си купих къща на село Така че няма как да офазя шasito

 
Posted : 09.06.2016 16:38
 ivo1
(@ivo1)
Posts: 504
Honorable Member
 

Браво. Много хубаво. Преди 15 години бях направил мургаша за монитор на Правец 82. Със сивия бутон изключвах MЧУ то. Само една малка забележка по темата. Намали размера на снимките, че изглежда ужасно и трудно за разглеждане.

Ребята давайте жить дружно!

 
Posted : 12.06.2016 0:19
alexandar888
(@alexandar888)
Posts: 70
Estimable Member
 

Не е нужно да намаля размера на снимките, а баш бай Админа да вземе да забрани опцията на форумната платформа да се качват снимки, щото е ад. Да се ползува само Postimage бих предложил аз, даже може да се вгради във форума, ако системния може малко повче от това да цъка бутони с мишката.

"Нашата мъдрост е следствие от нашия опит. Нашият опит е следствие от нашата глупост."

Моите неща: https://sites.google.com/site/hifiaudiobg/foto-galeria

 
Posted : 24.06.2016 0:37
Share: