Notifications
Clear all

Два телевизора фунай 20 инча и 14 инча

38 Posts
6 Users
0 Reactions
31.7 K Views
(@sasho123)
Posts: 340
Reputable Member
Topic starter
 

Изтрещех тотално какво ли не смених при единия по-малкия пече транзистора на високото демек, опитва се да изгори . При другия по големия няма никой нито свети лампичката нито нищо . Някой да има представа, защо може да е изключваме следните неща и при двете телевизорчета : процесора, видео процесора ,паметта . изключваме и транзистора за високото включително, и високото и драйверния транзистор изключваме .
Дано не звучи грубо , на 14 години съм и не съм се научил все още да се изразявам моля да ме извините за това .

Сега се качват клиповете с телевизорите за да видите баш какво се случва. icon_e_biggrin

 
Posted : 09.06.2014 23:11
(@sasho123)
Posts: 340
Reputable Member
Topic starter
 

Ето клиповете https://www.youtube.com/watch?v=A5ubu6m ... e=youtu.be втория клип е за големия телевизор . Понеже на първия бях забравил да сложа два от транзисторите този на импулсното и този на високото . https://www.youtube.com/watch?v=yPYWU6E ... e=youtu.be при големия телевизор се чува някакво странно цъкане от високо сякаш прехвърча искра ама не е на платката не е студена спойка . Явно е някъде вътре или от лош импулс не знам не ми достигат опит и уреди .

 
Posted : 10.06.2014 0:10
tsarvulan
(@tsarvulan)
Posts: 83
Trusted Member
 

Здравей,
Сашо123 закарай ги на сервиз - най-приятелски съвет . Тук колкото и лежерно да си пишем си е техниески форум.Направи си сам беля е друг форум. Или на сервиз или в гюма .Със смяна едно към гьоторе става ,но рядко.

П.П. Други модератори ще те разпнат като Христос за подобни писания ,но нашият е пич.

Всичко което не е китайско е менте !
_____________________________________
гр.Пловдив,ул.Победа №17
lubo__tv@abv.bg

 
Posted : 10.06.2014 12:06
(@sasho123)
Posts: 340
Reputable Member
Topic starter
 

Писна ми вече насякъде все ме одрязвате и няма да получа един компетентен отговор .Доста телевизори съм подкарал но тези двата ме озориха.Ако решите ме баннете няма да се сърдя, щом ме смятате за некомпетентен.Ако някой иска да помага да помогне, не виждам смисъл да пиша какъв е напредъка.

 
Posted : 10.06.2014 13:44
(@sasho123)
Posts: 340
Reputable Member
Topic starter
 

Не виждам какво лошо съм направил в другия форум ама щом така си решил .И само ми кажи какво съм направил в другия форум и поне кажи кой е и най-вече си мислех, че тук има компетентни хора но се оказва почти същата боза.

Това е не искм да засягам никой. Но ми омръзна да се държите с мен като с боклук.

 
Posted : 10.06.2014 13:51
Щирлиц
(@p)
Posts: 6024
Illustrious Member
 

Дано не звучи грубо , на 14 години съм

Аз съм на 70.Чета ти темата още с пускането и.Не се намесих да я заключвам,защото няма файда.Първо не си на 14 години защото по това дето пишеш че си оправил много телевизори ,то би следвало още от детската градина да се занимаваш с телевизори. icon_twisted
Второ:без осцилоскоп няма начин да откриеш дефекта защо гори крайния транзистор.Има доста неща които трябва да ги разсъдиш как стават.Колкото и да се мъчи човек форумите не са в състояние да научат човека на начин на ремонт на тая техника. icon_rolleyes

Синджира си идва а козата я няма....

 
Posted : 10.06.2014 15:26
(@sasho123)
Posts: 340
Reputable Member
Topic starter
 

icon_e_biggrin Роден съм 99 година оправил съм доста под доста няма предвид 50 100 а около 30 телевизорчета и да си кажа честно повечето бяха с тъпи дефекти или изгорял чип който разбирах , че е заминал по много странен начин който не казвам ,защото ще кажете, че съм откачен . И най вече съм оправял лампови телевизори или хибриди като Рубин Темп и други Пирини три или четири съм оправял . НО ЗА ПЪРВИ ПЪТ ВИЖДАМ ТАКАВА УПОРИТОСТ ОТ ТЕЛЕВИЗОР . 20 инчовия тръгна странно как изключих го от контакта и до там . Вече му знам дефекта донякъде . Имаше пълно късо бяха заминали защитите . Сега според мен има проблем в захранването след около час ще прегледам дали всичко е в нормата ,защото ме съмняват тия 5 волта дето се стабилизират с транзистори вместо с едно чипче . И се извинявам но защо да не ми помогнете не виждам лошо да се помага на пиклювци като мен . Имам осцилоскоп но не разпъва по Х и просто сега не ми се занимава със стъпалото му . Ако има някой който би ми помогнал с осцилоскопа бих започнал пак ремонта но засега съм го оставил да отлежава . И попринцип аз си падам по ламповата техника ако никой не ми вярва че съм на 14 . Аз от 10 годишен започнах да ръчкам в телевизори е да стари бяха лампови и транзисторни , не са като тези .

 
Posted : 10.06.2014 16:06
(@sasho123)
Posts: 340
Reputable Member
Topic starter
 

Ако прецените че няма да съм полезен ме изтрийте това си е вашо решение . И само да добавя . После ще викате тея техници нищо не разбират, е как да се научи човек като почти всеки му обръща гръб и казва какви ли не глупости как нищо не разбирал, как нямал опит . Аз уча Аудио , Видео и Кино системи . Но чак в девети клас ще имаме практика която надали ще е върху телевизори с кенскоп или изобщо телевизори .

 
Posted : 10.06.2014 16:10
(@sasho123)
Posts: 340
Reputable Member
Topic starter
 

Реших да се замисля прочетох написаното от мен 3 пъти . Не виждам защо съм сгрешил и как така без осцилоскоп . Гледам викаш на 70 си НО доколкото са ми разказвали и знам не всеки техник едно време е имал осцилоскоп . А тези дето са ходели по домовете да не говорим малка част от тях са си носили преносими да не кажа никой .Какъв е проблема да ми се даде насока Вместо да почва едно бъзикане с мен давате насоката и тва е край ЗАЩО ТРЯБВА ДА ПОЧВАТ ЕДНИ БЪЗИЦИ С МЕН . Извинявам се дано ме разберете . И В ПЪРВИЯ ПОСТ НАПИСАХ ДА МЕ ИЗВИНИТЕ, ЧЕ НЕ МОГА ДА СЕ ИЗРАЗЯВАМ ВИЕ ПАК ВАЩО СИ ЗНАЕТЕ ТОЯ Е ПОРЕДНИЯТ ТЪПАК И КАКВИ ЛИ ОЩЕ НЕ НЕЩА .АКО НЯКОЙ ЩЕ МИ ДАДЕ НАСОКА ДА Я ДАВА АКО НЕ ТРИЙТЕ МИ ТЕМАТА ЯВНО В НИТО ЕДИН ФОРУМ НЯМА ЧОВЕК КОЙТО ДА СЕ ЗАРАДВА, ЧЕ ЕДИНИН ДРИШЛЮ КАТО МЕН СЕ ОПИТВА ДА РЕМОНТИРА ТЕХНИКА НАВСЯКЪДЕ Е ЕДНО ПОСТОЯННО ЗАЯЖДАНЕ ПЪК КАТО ЧУЕТЕ ЗА ВЪЗРАСТТА МИ ПОЧВА ДА СТАВА ОЩЕ ПО ГОЛЯМО ЗАЯЖДАНЕ , АКО ИСКАТЕ МЕ БАННЕТЕ ИЛИ МИ ИЗТРИЙТЕ ТЕМАТА .

ЗАЩО НЕ МОЖЕ ДА ОБЩУВАМЕ НОРМАЛНО ТОВА ЧЕ СЪМ НА 14 НЕ ЗНАЧИ ЧЕ НИЩО НЕ РАЗБИРАМ .

 
Posted : 10.06.2014 17:13
tsarvulan
(@tsarvulan)
Posts: 83
Trusted Member
 

Така .
1. Писането с главни букви се приема за викане-разбирай каране .Не ни се карай моля !
2. Този патос с който пишеш си го запази за матурата побългарски език и литература.Ще ти е нужен.
3. Има си правила във всеки форум.Не си спазил ни едно от тях .За това те трият на всякъде.
4. ...и тва ти е достатъно.

Всичко което не е китайско е менте !
_____________________________________
гр.Пловдив,ул.Победа №17
lubo__tv@abv.bg

 
Posted : 10.06.2014 17:32
(@sasho123)
Posts: 340
Reputable Member
Topic starter
 

Ми вие ме влудихте как да не викам . Така почваме с единия телевизор да видим дали ще спаза нещо.

Телевизора е FUNAI TV-2000A MK7 имам следния проблем смених паметта процесора ТМП47........ и видео процесора . Който се вижда на схемата . При включване в контакта се чува едно пук както обикновено и влиза в някакъв странен стен бай . Натискам копчето за включване на дистанционното управление . И започва да се чува някакво много гадно чукане или съскане не мога да го опиша идва от високото . Като влиза в неговия си стен бай диода не свети демек не го индикира стен бая .
Кондензаторите в импулсния блок ги смених за да тръгне импулсното защото бяха свършили курс останалите ги проверих добре са . Та въпроса ми е къде да търса повредата сега се качва клипа в Ъоутуб след малко го поствам тук . Транзистора на високото е здрав и драйверния му също . Видео процесора е свален от работещ телевизор .

Мерси предварително . Свето диода го проверих здрав е . Ето и схемата да не се мъчите да я търсите .
http://www.telemaster.info/files/view/368/

 
Posted : 10.06.2014 18:00
(@sasho123)
Posts: 340
Reputable Member
Topic starter
 

https://www.youtube.com/watch?v=fVbbGqo ... e=youtu.be Ето докаде я докарах .

 
Posted : 10.06.2014 18:33
Noel
 Noel
(@noel)
Posts: 575
Honorable Member
 

Вече му знам дефекта донякъде . Имаше пълно късо бяха заминали защитите . Сега според мен има проблем в захранването след около час ще прегледам дали всичко е в нормата ,защото ме съмняват тия 5 волта дето се стабилизират с транзистори вместо с едно чипче . И се извинявам но защо да не ми помогнете не виждам лошо да се помага на пиклювци като мен .

Чета темата отначало и в двата фоума icon_e_biggrin В единия е ясно, срязаха те на мига. Тук никой няма да те срежи, одрежи или изхвърли. Никой не ти помага и не ти отговаря по една причина. Написаното дава малко , да не кажа никаква информация , не е подредено. Започни така : ограничи се с единия телевизор, откачи всякакви товари и пусни най напред захранването, след това стъпка по стъпка към високото. Един съвет , в цитата ти съм подчертал с дебело един израз. Не го употребявай.Конкретно при твоя телевизор има една единствена защита , в смисъла който я употребяваш ти и тя е да запази що телевизора от по големи поражения. Можеш да кажеш например изгоряло беше R2M. Тогава колегите щяха да ти кажат на мига, "Оправи си захранването защото вдига волтажа" И да отбележа , не казвам нищо с критичен тон, опитвам се да те насоча по пътя а ти дали ще тръгнеш по него вече е друг въпрос.

"Ако не мога да го поправя значи не е развалено" но......живота крие изненади

 
Posted : 10.06.2014 18:36
tsarvulan
(@tsarvulan)
Posts: 83
Trusted Member
 

Сега излиза,че сме виновни ? И за какво ?
Не, не ми се занимава с теб. Просто тук попадна на модератор.И престани с клипчетата .Не сме врачки,а незнам и Кашпировски да се е регистрирал тук . Но е възможно.
От мен чао.

Всичко което не е китайско е менте !
_____________________________________
гр.Пловдив,ул.Победа №17
lubo__tv@abv.bg

 
Posted : 10.06.2014 18:53
(@sasho123)
Posts: 340
Reputable Member
Topic starter
 

Извинявам се но съм леко шантав затова ме изрязват явно бяха изгорели транзистора на високото ,Q220 двете защити IP202,IP201 . Паметта беше свършила курса не знам поради каква причина . След смяната на IC 206 , C268,C264,C263,C248 ръгнах го в контакта и запали . Изключих го (спазвам мерките за безопасност ) отидох до компютъра да кажа на помагащите . Отидох махнах
C268 И сложих друг кондензатор с по високо работно напрежение и повече не тръгна не е от кондензатора в това съм сигурен .
По захранването : Смених С515 ,С516 и проверих за проблем : С506 , С271 ,С343 , С344 проверих и изправителната схема греец и също така Q501 .
и всички напрежения излизат . Захранването го оправих преди да почна смяната на чарколяк по високото . Всички напрежения излизат без изключения . icon_question някой да има представа къде да диря проблема

 
Posted : 10.06.2014 18:55
Page 1 / 3
Share: