Има много интересни и дори колоритни стари реклами от социалистическо време. Всички те по мое мнение не са като днешните - агресивни и натрапчиви, а са по-скоро приятни и ненатоварващи.
Аз ще започна с няколко от тях - български и съветски.
ЗПЕ Габрово - ултразвукова вана
Култовият ПОЛЕТ
Электроника М 327
Эстония ЕП 016
ТОНАР РП-303 А
НЕЙВА 304
Красотата се ражда в мъки
Интересни са, да! Във форума са пуснати и реклами на Респром за Франция.
1940 ==> 2010 | 1941 ==> 2011 | 1942 ==> 2012 | 1943 ==> 2013 | 1944 ==> 2014 | 1945 ==> 2015...
! ==> КУПУВАМ ВСЯКАКВИ Б Ъ Л Г А Р С К И ТЕЛЕВИЗОРИ И РАДИА <== !
GSM: 0896 625 803
lat. 42° 41'; lon. 23° 18'
DIN, МС/ТС, 1942
1000 Sofia, Bulgaria
Хайде де, не се бави. Аз също имам много но не са под ръка в момента.
Има и картинкови. Като се върна, ще кача реклама на шевни машини Феникс от задната корица на една книга, от 20-те г. е някъде.
А соцрекламите на техника са главно от разни списания от типа на РТЕ и Млад конструктор примерно. Освен това имам разни изрезки от някои вестници, където също става дума за ,,нови" разработки на СЗ Ворошилов.
1940 ==> 2010 | 1941 ==> 2011 | 1942 ==> 2012 | 1943 ==> 2013 | 1944 ==> 2014 | 1945 ==> 2015...
DIN, МС/ТС, 1942
1000 Sofia, Bulgaria
Ах майко - Родопа
Какво чудо беше това - неизчерпаемо............
И вкусно. Луканката от 16лв вече няма да я вкусим.
Представям ви рекламен каталог на ДСО "РОДОПА" и по-конкретно на RODOPAIMPEX като износител на продукцията. Каталога е за копитни бозайници и както се вижда има животни от всички от коза до бивол!
Имам цяла рекламна брошура на този комбинат, само че нямам скенер да я кача тук.
DIN, МС/ТС, 1942
1000 Sofia, Bulgaria
Интересно ще бъде, става и с фото апарат!
Аз продължавам с птиците.
Какви "нещастни яйца" от "нещастни кокошки"!
Но пък има "щастливи гъски"!
И още малко.
Ех майка - такива 2 балканчета да имаш и влог в ДСК по онова време - друго какво ти трябва.
Поздравления на felicialx за страхотните снимки и реклами от татово време. Много радват, чак натъжават по онези времена. Разглеждам ги с интерес.
Егоиз-е, тя Драгана и сега е актуална само да сипем по напитка и да се наместим по-близо до скарата ще ти обясня някой подробности. Ти хич не ги слушай мадамите като ти обясняват колко са готини американските негърки дето вият като гладен пес, като пият по напитка и Лепа Брена отново е на мода
Абе мани ги ти негърките-тука е истината.Спомням си братовчед ми преди десетина години караше 12-так с китеник н таблото и касетофон Респром...Нямаше още газови уретби.Та на тапицерията на тавана имаше плакат на Драгана забоден с карфици,под жапката имаше дървен шкаф целия набутан с касетки,на задното стъкло имаше залепени реотани,имаше и "лайстна" отстрани по вратите от изолирбнд,оранжев на цвят...
Дано духът ти остане несломим и за в бъдеще
Благодаря, дай Боже!
Така си се казваше, бяла халва дето падат зъби от нея Кой затри прекрасните снимки от Родопа в началото на темата?