Ревюто можете да прочетете тук - http://www.sandacite.net/1960-%D1%81%D0 ... %B9%D0%BB/
1940 ==> 2010 | 1941 ==> 2011 | 1942 ==> 2012 | 1943 ==> 2013 | 1944 ==> 2014 | 1945 ==> 2015...
! ==> КУПУВАМ ВСЯКАКВИ Б Ъ Л Г А Р С К И ТЕЛЕВИЗОРИ И РАДИА <== !
GSM: 0896 625 803
lat. 42° 41'; lon. 23° 18'
DIN, МС/ТС, 1942
1000 Sofia, Bulgaria
на снимките не видях най- важното нещо- терморегулатора с живачната ампула. А чии е ТАрабанта?
Прави каквото трябва , да става каквото ще!!!
Аз не карам бавно, просто летя много ниско.
Вътре е ампулата.
Трабанта трябва да питам снабдителя на чие име се води, но ме съмнява да го продава.
1940 ==> 2010 | 1941 ==> 2011 | 1942 ==> 2012 | 1943 ==> 2013 | 1944 ==> 2014 | 1945 ==> 2015...
DIN, МС/ТС, 1942
1000 Sofia, Bulgaria
Снимки на терморегулатор с ампула:
Действие: Докато металният прът, намиращ се в продълговатото тяло, е при стайна температура, той е свит, ампулата е в приблизително хоризонтално положение (което може да се настрои фино посредством разни бурми) и двете вътрешни контактни пъпки са потопени в живак, който ги свързва галванично. Продълговатото тяло е в топлинен контакт (потопено във) водата, която ще се топли от нагревателя, а токът на нагревателя протича през живачната ампула. Докато водата се нагрява от нагревателя, металният прът се удължава и посредством лостова система все повече накланя ампулата и когато водата достигне определена температура, ампулата е толкова наклонена, че живачният мост се прекъсва и през нагревателя престава да тече ток. Започва охлаждане на водата чрез топлинните загуби на бойлера, а връщането на ампулата в изходно положение се осъществява от пружина. Системата е проста и надеждна, няма открити контакти и дъги, през ампулата спокойно може да протича ток 15...20 А. Недостатък е възможният разлив на живака от ампулата в резултат на немарлив транспорт и монтаж.
"Материята се състои от атоми"
Демокрит
"Атомите са просто конфигурации от вълни на пространството"
Е. Шрьодингер
"Пространство-времето се изкривява от материята"
А. Айнщайн
Вътре е ампулата.
Трабанта трябва да питам снабдителя на чие име се води, но ме съмнява да го продава.
питах за ампулата, че ако я няма да предложа една, която я пазя като очите си от много години- първият ни бойлер мисля, че беше по- стар и от твоя. Трябва да се ровя в много стари/ надявам се, все още пазени фактури/, за да удостоверя годината на производство. А за ТАрабанта не искам да го купувам, че си имам достатъчно много, а да разбера дали познавам собственика.
Когато се видя с него, ще го питам - вероятно ще е другата седмица.
DIN, МС/ТС, 1942
1000 Sofia, Bulgaria
Здравейте,
Аз съм човекът с Трабанта който Антон купи бойлера. Д-р Зизи също ме познава задочно-имам го в скайп понтактите си.
За бойлера видях няколко фактологически грешки в описанието:
въпросният бойлер е 2000Вт (2х1000Вт) а не само 1000Вт и загрява не за 8ч, а за много по-малко 2-3ч. Ще има значение дали е свързан в отворена или затворена система.
под какво име се познаваме в скайпа? Ако вярвам на снимките и на това, което съм държал в ръцете се преди много години нагревателя трябва да е 1000 вата, а не 2000.
... Ще има значение дали е свързан в отворена или затворена система.
би ли разяснил тази фраза, че не ми е ясна- благодаря.
Здравейте,
Аз съм човекът с Трабанта който Антон купи бойлера. Д-р Зизи също ме познава задочно-имам го в скайп понтактите си.За бойлера видях няколко фактологически грешки в описанието:
въпросният бойлер е 2000Вт (2х1000Вт) а не само 1000Вт и загрява не за 8ч, а за много по-малко 2-3ч. Ще има значение дали е свързан в отворена или затворена система.
Оправено-
DIN, МС/ТС, 1942
1000 Sofia, Bulgaria
Д-р Зизи,
в скайпа съм андрей на латиница и четири цифри. От документите, които Антон е качил се вижда, че бойлерът може да работи под налягане в затворена система (масовите в момента и от много години насам) или без налягане в отворена система. При отворената система бойлерът се окачва максимално високо и също най високо се окачва едно клозетно казанче с поплавък, но без камбана. Това казанче пълни бойлера. Водата изтича гравитачно по принципа на скачените съдове.
Между другото ако погледнете съседната тема на Waveman за аспиратора ще видите следите от един още по-стар кухненски бойлер на дърва. На тавана над печката има две планки, на които е висял около 200л не изолиран хоризонтален варел, който се е подгрявал от серпентина вградена в готварска печка на дърва. По две дебели тръби водата е цискулирала гравитачно между печката и бойлера, а по двете затапени тръби в дясно е отивала към водопровода (студена и топла). В зависимост дали системата е била отворена или затворена е имало или казанче с поплавък или предпазен клапан.
ще погледна в другата тема, но ми беше интересно че някой използва отворена система с електрически нагревател и си помислих, че има някаква грешка в изказа. Без надналягането се изразходва доста излишен ток. Ще потърся и Андрей- весели празници на всички.
Типичен пример за отворена система са комбинираните бойлери на твърдо гориво и ел.ток.Тръбата на душа е винаги отворена към атмосферата,така няма опасност да гръмне.Наистина ако са постоянно включени на ток са много неикономични,нищо че имат терморегулатор.Освен това нямат никаква термоизолация.