Notifications
Clear all

Телевизор Фотон Враца - 1993 г.

16 Posts
6 Users
0 Reactions
23.5 K Views
(@wesko-dilow)
Estimable Member

Още едно малко уточнение:Снимката от първият пост е на първия модел Фотон без дистанционно,а подобрения му събрат изглежда доста по-красив,почти като западен модел,само,че шасито си беше старото плюс вградено дистанционно управление.Ще се опитам да намеря схемата от колегите,работили след мен,но не вярвам да е по-различна от преработено и допълнено подобие на цветния Фотон с добавено 55 канално бг. дистанционно.
За майтап се сещам за един гаф от страна на колегата отг. конструктор на изделието инж.С.Александров.Директорът на завода реши в един момент,че можем да произвеждаме това изделие без внос от СССР и нареди на отговорния конструктор да разработи наша дънна платка,както и модулите към нея- Всевълнов тунер,пернишко производство, заместващ двата руски,МЧУ-изцяло наше копие на оригинала,траф от незнам къде си и т.н.След разработката и пробната серия-не тръгна нито един екземпляр-колегата бе обърнал .....огледално страна спойки и страна елементи.Какъв цирк стана-не е за разправяне,а в бързината се поръчаха 10 хиляди платки!Тогава ми се разказа играта,отиде ми годишната отпуска и цял месец отстранявах повече от 40-50 грешки в проекта,който се правеше на....Правец16.Затова основно съм запомнил модела и няма да забравя паниката по оживяване на родното изчадие,което имаше куп недостатъци в сравнение с руския оригинал.

Posted : 04.11.2014 15:38
Page 2 / 2
Share: