Какво може да "говори" това мигане 3 пъти? Шасито е Q548.1E LB. Няма надути кондензатори. Кака Таня има схема.
26 стр.
Последния вариант отпада, ТВ изобщо не влиза в работен режим. Попремерих тук-там по захранването, сякаш основното изобщо не се запуска. Ама голяма схемна сложнотия беее. И отгоре на всичко Philips... . И за капак - амбилайт-изчекнотии...
На краче STB на куплунг 1М95 имам 3,2В. А какво трябва да е за да стартира основното захранване? Ниско или високо ниво?
http://monitor.espec.ws/section31/topic151795.html
Ако не си го преведеш викай Академика да превежда
Аз бих поогледал около стъпалото PFC
Пепи Войнишки- за връзка с мен:
e-mail: pepi@pacombg.com
GSM: 0887921909
Сайт: pacombg.com
София България
Е, хайде сега, едно поколение сме, руския сме го изучавали. Но една фраза не можах да преведа и ме притеснява да не е нещо важно:
...уронил отвертку и сгорела...
. Че Академика макар да е русофил, и да е посещавал СССР, има да ми диша праха по руски език...а пък по Български да не говорим... .
Ми то и там си има академици,една школа са Едно време успяха да запалят кулата в Останкино,затъквайки токовите защити с дървени трупчета .А по темата да попитам ,понагря ли тук там с духалакта електролитите .Мое скромно мнение е ,че ако основното захранване не е наред тия кодове нищо не означават .Не гледах подробно ама според мен с включването в мрежата трябва цялото зхранване да тръгне ,там разните сложнотии да си чекнат всичко дали им е наред и тогава кротко да си иде в st.b .Или иначе казано да си ги има 1.2в.,3.3 в.,12в.или колкото е там за инвертора, ако е по голям дисплея 24в.и тогава да става всичко останало.Ако проблема е в PFC нагряване няма да помогне ,скапва се или големия неелектролитен кондензатора или групата с полевака и диода и тогава на вторичната ще даде или 10в или 22 волта /за по големия дисплей/ и ефекта ще е същия .Може и да греша
София България
Понагрях със сешоара общо, ей така, профилактично. Без промяна. А къде е това 1,2В, гледам и руснаците го пишат? Засега установих че само дежурното захранване което дава 3,3В работи. Другите напрежения идват от основното, което засега мълчи. Викаш че трябва да си работи, независимо дали в работен или стенбай режим?
А къде е това 1,2В, гледам и руснаците го пишат?
От 3.3-то през транзистор 7U20
В платката на захранването или на мейн борда?
Схемата в Кака Таня е много убава, ама баш това което ти трябва (захранването) го няма
А къде е това 1,2В
В дежурен режим требе да има един брой 1,2V от 3,3V вероятно в мейн борда около проца:
А сите останали напрежения идват, след като цъкне релето, тръгне PFC-то и дойдат горните 12 волта в зелено, заради които мига светодиода:
Пампоров,въобще не чети какви глупости пише Пепи вечер.Не е от алкохол а понеже главата вече му е дърта и вечер не може да мисли .Така е както го е написал Владо.
София България
Пампоров,въобще не чети какви глупости пише Пепи вечер.Не е от алкохол а понеже главата вече му е дърта и вечер не може да мисли .Така е както го е написал Владо.
Ама това не ти пречи да се бъзикаш с колеги които са на 70 години. Шъ дойдеш и ти бяла българко на моя хал и тогава шъ видиш как се либе либи и как се китка кичи.
Синджира си идва а козата я няма....
Ти си оправи духалката и не знай много Да не спамиме темата на Пампоров ,щото ще се разсърди.
София България
Хич се не сърдя. Нося и на майтап, и на бой, и на пиенье, и на е.....е(това последното беше еденье....). сутринта рано-рано си смених счупената матричка на един монитор(че вчера било 13-ти , а аз съм се разработил и ето, резултата е налице, с една матрица съм назад), сега ще си почина малко, и го подхващам тоя туч.
П.П. Май ще му бия капака, клиента вчера следобеда като го остави си направи устата ако може до довечера да го направя. Ей сега пак ме посети и настоятелно пита какво става, какво му е и колко ще струва.