Телевизора е на приятел и го ремонтирам в къщи ,без осцилоскоп и други необходими уреди.Донесе го -не тръгва ,лампата за стендбая свети и примигва при натискане на бутоните .Открих изсъхнал наполовина електролит 1000м на 50 волта ,на веригата за 24в.Пробил краен на хоризонтала s2000af ,сложих bu508af за проба -нищо не става ,нито гори ,нито тръгва високото .Напреженията са в норма ,може би липсват хоризонтални импулси ,но защо?
В работен режим на C012 колко волта има, трябва да са 12V, това е в топлата страна на захранването. На CK23 на драйверния траф има ли 15 волта, B+ на ТХО трябва да има 150V(1 крак на ТХО). BU2508, BU2525- стават. BU508AW също държи там, както и в захранването.
Има ги ,всички напрежения са точни .Нито тръгва високото ,нито гърми транзистора .На моменти се чува бълбукане от говорителите и това е .Съжалявам че не давам по-задълбочена информация за да помогнете ,но това е което измерих .
Честно да си кажа тв-та от рода на нокиа ,нордменде и уалтхам като ги видя и ми настръхва косата ,тя може би и затова не остана много вече
Те тия телевизори имат по-шантави дефекти ,надявах се някой да ме насочи къде да ровя ,шасито има два пръста прах който не можах напълно да почистя за да виждам елементите .
Захранването работи на еднаква честота с ХО. При пускане на захранването в работен режим, чуваш ли, че работи на 16KHz? Ако да нататък е лесно. Да не е прекъснала връзката в ТХО между B+ и колектора? На 8ми крак на TEA5170 идва импулс от видеопроцесора и на 3 ти е изхода към драйверното стъпало.
Пуснах го с външен генератор за тхо-то ,почна да хвърля светкавици навсякъде от корпуса гадината ,защо не се пускаше с неговия така е и не разбрах ,диагноза тхо и клиента каза да отива в гюма .Вземи вика каквото ти върши работа от него и в гюма ,ами взех захранващия кабел ,че да не се спъна в него до гюма .
Още един телевизор се пресели във вечните силиконови полета -да почива в мир,Амин !