Колеги , това ТВ. дойде с пробито ТХО намерих подобно от друго шаси но не поиска да вдигне високо.Примерих захранването и се оказа занижено.Всички вторични напрежения от импулсния траф са занижени .110-76в 24-17в 12.9в .Имам схема но не е точна .Обратната връзка не е направена с ТР. а с TC431.някакви идеи или схема че зациклих.
П.П когато въртя тримера се регулира от 72 до 84 в. шаси на тв ph2529pd.
Не съм роден да работя, но се налага.
vesko_tv@abv.bg
На лампа как е ?
Пробвай с тример вместо оптрона за да се види в коя част е заровено кучето
И с лампа и с тхо положението е едно.
vesko_tv@abv.bg
Тая гад TC431 сменя ли я?
Транзистора пред и /след/ ТЛ 431...? /не гледам схема /
-----------------------
Веско, пратих ти схема, дано е това дето ти трябва. Провери всичко което вързано към базата на 3807-то
Ванка тази схема я имам но се различава както казах в обратната връзка, а сега забелязах че и проца е друг, но ще проверя това което ми каза.
vesko_tv@abv.bg
Всички вторични напрежения от импулсния траф са занижени
Напреженията са точни за Sby. За да се вдигнат ще трябва да го включиш с дистанцията. Провери веригата on/off от проца до захранването дали е ОК?
Първо Стоичката с поставения наопъки стабилизатор, сега Веско с напреженията от стенбай.....ПАН се е запътила с бодри крачки към първото место в класацията, макар ЛАН да не го дава лесно...
Спокойно Жоро. Както казва др.Коцев в един цирк играем и номерата си ги знаем.
Синджира си идва а козата я няма....
Има логика в стенбая но защо когато закача ТХО захранването работи все едно че нещо го товари с едно свистене ,пищене нещо такова.опитах да го пусна и с ДУ. но нищо не се случи .Ще проверя да не е отлетял процесора когато е пробило ТХО.
vesko_tv@abv.bg
Не бързай с процесора. Виж първо, захранването да тръгне на лампа. Това on/off го елиминирай принудително
защо когато закача ТХО захранването работи все едно че нещо го товари с едно свистене ,пищене нещо такова
Не си писал изводите на новото ТХО дали съвпадат с дупките на платката и на какво е подобно? На цвят, на форма или на тегло?
дойде с пробито ТХО намерих подобно от друго шаси
За проца виж на 38кр. дали се сменя потенциала on/off (0/5V) с дистанцията?
Двата режима на захранването може да ги имитираш на ключа V562 с късо СЕ в работен режим или с късо ВЕ в дежурен режим:
В понеделник ще дам отговори на въпросите .ТХО съвпада с оригинала поне по изводи защото го свалих от шаси на което бяха написани.То е от онези ( оригинала ) където вади само 200в.,ABL и отопление .Има 3-4 извода за Н развивка.напреженията са написани на импулния траф и се различават от тези на схемата .Както казах в понеделник ще направя академични измервания и ще напиша.Приятен уикенд на всички.
vesko_tv@abv.bg