Няма напрежение на изхода на st/by захранването . Направено е с тази ИС, но не намирам нито схема, нито дейташит на нея. Някой нещо да подскаже. Бил е гаранционен, но от Техномаркет са отказали ремонт, макар че клиента е бил съгласен да плати.
В KSP
Какви напрежения вади импулсното трафче на изхода си?
Ако има място (предполагам), може да навреш цяла платка захранване от някое DVD или сателитен приемник.
Да. Като тръгваше този форум имаше едни неразбории с регистрациите, и тук имам регистриран още един fbr65@abv.bg
На първия имейл ти пратих схема, остава и да е като твоето захранване
Благодаря за жеста, не е точната схема, но поне се ориентирах кое за какво е. 5V е напрежението на стандбай, поръчах ИС, ако не мога да възстановя това, тогава ще мисля за присадки, но няма видими поражения, освен около мрежовите филтри на входа, така че дано се справя.
Като мерих напосоки, намерих и един ценер, SMD, не стъклен, с 2 крака, материала на корпуса е като на SMD транзисторите, обаче отгоре надпис само BC или 8C. Като 8C би трябвало да е на 68 волта ама като не ми стиска. А IC902 в тази схема въобще няма. Tа тая ИС, повечето И крака са на късо, но какво и е името не можах да разбера Върху нея пише S101 207D