Аналогичен случай...
Убаво си налучкал дефекта, ама по принцип и на новия чип (ако подадеш ниско ниво на 1кр.) говорителите требе да изключат. Разликата с оная тема е, че звука е изчезвал и с тези 3,4V:
Твто тръгваше със звук и след 5-6 минуто отново изчезва, обаче 3.4 V си останаха без промяна...
Добре дошъл във форума Владко.
Добре заварил тов.Академик
ПП. Абе по шопско налъмите цъфнаха, ама не разбрах кога шъ почерпиш с Ловешка?
Ами ако не стане тая година то пък следващата дано стане .
Синджира си идва а козата я няма....
А дано, ама надали. Язък, нали щеше да почерпиш като цъфнат налъмите, бре!
Сега съм ги посеял бре. нека поникнат и тогава ще ти откъсна цвета им да го видиш.
Цъфнаха!
нека поникнат и тогава
А, ся да те видя ко шЪ праиш
Не са още бре . Шъ цъфнат като си направя Тошибата LCD дето съм го подпънал още лани .
нека поникнат и тогава
Сега шъ чака да стане кукуво лято
нека поникнат и тогава
Сега шъ чака да стане кукуво лято
Ми да, щото тогава вързват налъмите
Не съм роден да работя, но се налага.
vesko_tv@abv.bg
Я да завършим тая тема. Чипа на звука TPA3113D2 е сменян. Керамичните кондензатори също са сменяни. Но съвсем леко да загрее чипа, говора изключва. Още докато го подухна с духалката и говора изчезва. Даже нагрявам главата на едно винтче, и като го допра до чипа след 20 секунди говора изключва. Няма и възможност да се направи подходящо охлаждане. Като се затвори капака не работи повече от половин час. Пак ли трябва да се сменя чипа, а и той няма да може да се сменя безкраен брой пъти.
Онзи ден се чоплих с звука на един телевизор, накрая съвсем по не академичному реших проблема. Сложих обикновено стъпало, в последствие се оказа , че проблема идва от захранването, уж наред уж без пулсации но докъто не го отделих тотално от масата на телевизора и обикновеното стъпало не работеше както трябва.
"Ако не мога да го поправя значи не е развалено" но......живота крие изненади
Да не би захранването да е доста по- височко ?
---Ако има възможнист да се захрани с по-ниско напрежение ?
-----------------------
Чипа го дават да работи от 8 до 26 волта, а работи на 12 . Колкото и да е високо 26 няма как да стане.
Не може ли да се направи такава проба ?--с 8в примерно ?
-----------------------
Не си писал от кое село е телевизора, как се е отелил и какъв е бил ефекта с оригиналния чип?