Notifications
Clear all

TELEFUNKEN TGB26CD917

119 Posts
17 Users
0 Reactions
98.3 K Views
(@valeri2636)
Estimable Member
Topic starter

17MB62-1 main board, крайно стъпало на звука TPA3113D2. Като поработи спира звука, на изхода за слушалки си има звук. Дали TPA3113D2 прекъсва, или нещо друго спира звука?

Posted : 02.01.2014 13:50
peppone1
(@peppone1)
Reputable Member

Може жака за слушалки да изключва говорителите. Може да му капнеш малко масло WD40. Ако не е от него трябва да се провери захранването на крайното стъпало дали не прекъсва. Чува ли се слаб шум от говорителите след като спре звука?

Умния човек не казва и половината от това което знае, а глупавия не разбира нищо от това което говори. Lao Tzu.

Професионализмът не е в това да не допускаш грешки, а да си направил всички възможни грешки, в най-тясната област.

Posted : 02.01.2014 15:52
(@valeri2636)
Estimable Member
Topic starter

Тук има описан такъв случай, но решение няма. http://www.nbs-set.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=13207 . Като се нагрее чипа, звука спира веднага. На изхода за слушалки остава.

Posted : 02.01.2014 16:13
peppone1
(@peppone1)
Reputable Member

Най-вероятно ще е самия чип. Не съм се сблъсквал с този чип, но в онази тема видях майстори, които говорят какво нямало да кажат и да си правят реклама, то бива наглост, ама чак пък толкова, отдавна не бях писал там и не получих никакъв отговор от тези специалисти, било и в раздела за начинаещи. Само от опит знам, че много от тези гаранционни сервизи, телевизорите им после отиват в забутаните местенца и гаражчета, където да им оправяме кашите.

Умния човек не казва и половината от това което знае, а глупавия не разбира нищо от това което говори. Lao Tzu.

Професионализмът не е в това да не допускаш грешки, а да си направил всички възможни грешки, в най-тясната област.

Posted : 02.01.2014 18:30
vesko_tv
(@vesko_tv)
Noble Member

Та нали заради тях се създаде тук " Енциклопедия на ремонтите " за да можем да си пишем и решаваме проблемите свободно.

Не съм роден да работя, но се налага.
vesko_tv@abv.bg

Posted : 02.01.2014 20:08
takiev
(@takiev)
Noble Member

Ако я нямате при вас, поръчай си я от София..... (coco2)

-----------------------

Posted : 02.01.2014 22:57
vladimirstanoev
(@vladimirstanoev)
Noble Member

Като се нагрее чипа, звука спира веднага.

Темп. защита на чипа е 150°и пробата може да те заблуди. Виж дали се променя напр. на 1 и 2 кр.?

Posted : 02.01.2014 23:37
peppone1
(@peppone1)
Reputable Member

Аз правих един LCD Samsung, който силно бръждеше и имаше бели квадрати на картината и изключваше и след като нагрея процесора със сешоар се оправя, помислих че са изсъхнали кондензатори, но ги пробвах с паралелно свързване към всеки един, но не стана, и като загрее се вдига напрежението на процесора и работи нормално, смених и интегралния регулатор, който го захранва и същото. Накрая свързах 3,3V от друг стабилизатор и сега работи, но понякога изключва когато си поиска. Стигнах до извода че е от процесора. Може да пробваш като му залепиш с лепящ силикон един радиатор, да установиш дали причината е в чипа.

Posted : 03.01.2014 0:13
(@valeri2636)
Estimable Member
Topic starter

Леко като го нагрея спира звука и на 1 и 2кр.се губи напрежението 3.4v, което го има със звук.

Posted : 03.01.2014 1:44
peppone1
(@peppone1)
Reputable Member

Подай му с батерия това напрежение, след като загрее или ако има съпротивления по този път, премери от коя страна се губят и ги дай накъсо .

Posted : 03.01.2014 3:28
Фишев
(@e)
Member Moderator

Само от опит знам, че много от тези гаранционни сервизи, телевизорите им после отиват в забутаните местенца и гаражчета, където да им оправяме кашите.

И си сигурен във това което твърдиш? Особено след това

Подай му с батерия това напрежение, след като загрее или ако има съпротивления по този път, премери от коя страна се губят и ги дай накъсо .

По смешно нещо не бях чел от години Абе ти да си чул за регулируем изправител или такова нещо не неикне по ваше село Следващия път опитай с акумулатор от танк Там е по голям ампеража по бързо ще подпуши Жална им маика на клиентите ти

17MB62-1 main board, крайно стъпало на звука TPA3113D2. Като поработи спира звука, на изхода за слушалки си има звук. Дали TPA3113D2 прекъсва, или нещо друго спира звука?

Обади се имаш ми телефона има решение на проблема акое това което си мисля

Posted : 03.01.2014 16:18
vladimirstanoev
(@vladimirstanoev)
Noble Member

на 1 и 2кр.се губи напрежението 3.4v, което го има със звук.

Тва значи, че чипа е ОК. Дай накъсо ВЕ на Q185 и на Q186 (или ги махни и двата) и виж при тая далавера дали се губи напр. 3,3V на 1 и 2 кр.?

Posted : 03.01.2014 18:20
Щирлиц
(@p)
Illustrious Member

Добре дошъл във форума Владко. (coco84)

Синджира си идва а козата я няма....

Posted : 03.01.2014 23:08
(@valeri2636)
Estimable Member
Topic starter

Аналогичен случай http://www.nbs-set.com/forum/viewtopic. ... d2#p101005 .Собственика на телевизора е зле със слуха и го е гледал с усилен докрай звук. Сигурно това е допринесло за дефекта на чипа за звука.

Posted : 04.01.2014 1:54
peppone1
(@peppone1)
Reputable Member

Само от опит знам, че много от тези гаранционни сервизи, телевизорите им после отиват в забутаните местенца и гаражчета, където да им оправяме кашите.

И си сигурен във това което твърдиш? Особено след това

По смешно нещо не бях чел от години Абе ти да си чул за регулируем изправител или такова нещо не неикне по ваше село Следващия път опитай с акумулатор от танк Там е по голям ампеража по бързо ще подпуши Жална им маика на клиентите ти

Обади се имаш ми телефона има решение на проблема акое това което си мисля

Разбира се, че съм сигурен, въпросния телевизор, който описах работи нормално, след като му подадох допълнително захранване, а съгласи се че осцилоскопа и цялата апаратура не може да ти поправи телевизора. Той просто ще ти покаже, че не е наред, което е очевидно. Когато има утечка в чипа, разбира се че като загрее, токът се увеличава и колкото да си се саморегулира стабилизатора, просто няма мощност да го захрани, щом загряваше дори и мощния стабилизатор към който го свързах. На 1 и 2 извод на TPA3113D2 се подава постоянно напрежение и е все едно дали ще го подаде от батерия и не разбирам как от 2 батерии AAA ще изпуши чипа и не ми слагай думи в устата за мощните акумулатори. Ние малките сервизчета може да не сме с професионална апаратура и удобства, благодарение на вашите Гаранционни сервизи, които ни измъквате схемичката от кашончето, преди да сме си купили телевизорчето, а особено на новите LCD-та без схема си като сляп. Не случайно пуснах темата за "Баланса на бялото", понеже си пръснах парите да си нося телевизора по тези Гаранционни сервизи, като в първия го нагласиха синьо, а във втория червено и как ми обясняваха, че по-добре не можело да предава, а преди това си беше чисто. Ако е от това, което мислиш, би ли го споделил, горе-долу да се ориентира автора или нямаш сметка?

Posted : 04.01.2014 2:58
Page 1 / 8
Share: