Телевизора се прави с учебна цел и ако го отремонтирам ще получа званието "чирак" по ремонт на тънките телевизори.
Нямам му схемата на платката . Намирам разни отрязъци от схема. Как се изработват тия 28в в тая платка и защо при мен при извадени и двата лентови кабела към панела има 1.3в вместо 28в. На снимката съм написал модела на телевизора и на платката.
Синджира си идва а козата я няма....
защо при мен при извадени и двата лентови кабела към панела има 1.3в вместо 28в.
Няма я, щото го дърмолечиш на Иванов ден. И вземи си оправи заглавието
Телевизора се прави с учебна цел и ако го отремонтирам ще получа званието "чирак"...
Ти луд ли си бре? Как така от Академик шъ станеш чирак?
Академик съм по стъклените бре. По тънките още чирак не съм станал .
Не се офлянквай ами мерни ги тия 5-6 чарка и докладвай
Бързата кучка слепи ги ражда . Чак към Заразан може и да попримеря нещичко тук и там.
Качи схемата или дай линк. С тая пощенска марка дето си залепил и до Гергьов ден няма да станеш чирак
Гледайки по пощенската марка по горе намерих само че е прекъснало R12 2 ома . Транзистора е здрав , диодите и останалите елементи са здрави . На емитера на транзистора имам 12в ,на базата 11.8в а на колектора 2.4в. По нататък на изхода дето трябва да са 28 са 1.3в.Нямам прекъснала пътечка до двете крачета на схемата , едната отиваща към базата на транзистора а другата отиваща на FB4 извод.Стигам до заключението че ще ми трябва нова платка.Обаче му сложих капака и бях до тук.Топката е вече в полето на клиента.
За да го направиш т-кона, ти трябва такава станция
Пък ние ще дойдем за наденичките!
Бай Иване такава станция ползвам от два месеца и работи чудесно .
Нямам такава пущина и за това го издадох телевизора на клиента .Да бяхте казали по рано та да бях потърсил такава техника по магазините .
И обикновена скара(барбекю) на дървени въглища ще свърши работа! Като не е с електронно управление та голяма работа....
Прав си Жоро. По нашия край от много време ползваме вилите за да си печем мръвките на рогата им.
Обаче му сложих капака и бях до тук.
Бравос! Абе знаех си, че Академика си е Академик (coco2)
Само не разбрах какъв беше тоя номер с "чирака"?
Пускане по пързалката, вързване на кънките или качване на черешата