Шаси AE-1B. С включването на мр. ключ, вдига за секунда високо и влиза в глуха защита. Диода си свети червено и нищо не може да го извади от това равновесно състояние на духа освен пак мрежовия ключ. За мига от времето в което вдига високо напрежение успявам някак си с мълниеносна бързина да видя с осцилоскопа че има "трион" на изхода на ВО( което е преработвано от колега преди мен, и е поставен TDA8172 вместо TDA8170, със съответните добавки на 1-2 резистора и кондензаторче). Премерих и R522 което се оказва здраво, на 9 крак на TEA2028B има уверени 1.3В. Моля за съвети от препатили с това "прекрасно ремонто-пригодно конструирано шаси", за да не го подмятам като разточена кора за баница над главата си.
Аз бих мернал напреженията след захранването клякат ли при стартиране.
Синджира си идва а козата я няма....
Лично аз бих попремерил, да не му счупя хатъра, ама само ако си смени титлата от професор на Академик. Защо така се е самопонижил.... . Хайде, за смяната на аватарите като листопад, няма да му връзвам кусур... А може ли да му пусна стабиУини 12В от автомобилен акумулатор, че изправителя ми е слабичък?
Първо зареди добре акумулатора,та пушилека да е гарантиран и с добро качество
Никой не е по голям от хляба
ама само ако си смени титлата от професор на Академик.
Шъ стане ако кажеш как може да се смени.Аз си мислювам ,че тия титли ги дава Админа .
Нерде са 12те волта ,нерде аватарите. Все пак импулсите на базата на крайния транзистор какво показват ?
Пепи Войнишки- за връзка с мен:
e-mail: pepi@pacombg.com
GSM: 0887921909
Сайт: pacombg.com
София България
Днес е неделя, давам го малко по-лежерно, утре обещавам да ги погледна. но ми се струва че изчезват, понеже +В го има.
По скоро каква им е формата ,то че изчезват е ясно.Ако има възможност и на колектора импулсите да се видят дали няма нещо смачкано .
Пепи Войнишки- за връзка с мен:
e-mail: pepi@pacombg.com
GSM: 0887921909
Сайт: pacombg.com
София България
И снимков материал ще има....обещано!
А презапои ли го обилно че е дядо вече
Никой не е по голям от хляба
Мне. Много бързаш.
Имах такъв телевизор преди време,много здрав китук макар и с износен като галош кинескоп продължава да крета в комшията...
Иначе и аз съм за инициативата да заредиш акумулятора
Бря, Академика дава акъл да се мери
Само дето не е разбрал от написаното, че захранването работи
Лично аз бих пуснал принудително 12-те волта, да видим откъде ще изпуши
Не може хем захранването да е изправно ,хем пък да му се пуснат 12в от друг источник.За това патилите хора препоръчват да се бодне пипалото на уреда на изхода за 12в и да се следи при стартиране тия 12в падат ли на 10 или не .Същото се отнася и за напрежението на +В.Защото някои телевизори имат тоя адет да минават в кротък режим одма щом малко клекнат захранващите напрежения.
Напреженията са добре, стабиУни са. Само дето 12-те волта спират. Не клякат, а спират(предполагам от защитата). Ето и снимков матрял за базата и колектора на кр. тр. на ХО:
Май тая трънка ще излезе ялова.