Въпросния ваджия нещо ми се опъва и вече зациклих с него, кусура му беше че вдига високо за няколко секунди и се връща на стенбай. Хванах го че докато работи Б+ е 70 волта, след като мине на стенбай си става 115. Смених електролитите в захранването, SE115, оптрон, обаче си остана на същото дередже. Смених и STR-a със един, който го имах свалян от някъде и в незнайно състояние, с него вече не минава на стенбай, обаче Б+ е 85 волта, та се пита в задачата и тоя STR ли не става или съм изтървал нещо в захранването На лампа B+ e 70 волта със стария стр с новия все още не съм го тествал
Имаше едни малки фусчета, които често горят, но щом без натоварване държи 115 , не би трябвало да е STR-a . Провери нискоомния резистор в емитера да не си е завишил стойноста.
"Ако не мога да го поправя значи не е развалено" но......живота крие изненади
Абе какво е това задръстване към Сопот с тия тирове, да не би да карат пловдивска към Сопот?
Отвориха кауфланд и сега всичкото се е втурнало насам
аз си помислих, че Стоичката праща пловдивска
аз си помислих, че Стоичката праща пловдивска
А дано..
-----------------------
Утре сутрин ще го мерна, че днес не ми остана време за него и ще докладвам
Резистора си е точно 0.15 ома смених го с друг за проба и няма никаква промяна
п.с. Има нещо гнило с тоя стр дето го сложих вчера държи 115 на лампа Сега почвам да дергосвам вторичните след тхо да видим от къде ще изскочи далаверата
П.С.2 Май съм за ТХО, с разкачени вторични тока към ХО е 1.07 А
Виж да не си за отклонителна.....
Нямам такава за проба, обаче се оказа че имам такова тхо и сега ще го сменя на бързо за проба
Готова е далаверата, с другото тхо заработи, като нов, остава ЛАН да каже защо неговия стр не държеше товар и б+ клякаше с ламбата
Готова е далаверата, с другото тхо заработи, като нов, остава ЛАН да каже защо неговия стр не държеше товар и б+ клякаше с ламбата
Ама и квото да каже,кой ще му повярва ....днес ?
-----------------------
Някой от ПАН набързо му подсказа да си види захранването на лампа как е, иначе отивахме на 30 страници и зайде .
Синджира си идва а козата я няма....
Днес реших да пробвам с ламбата, след като не излезе далаверата от резистора в емитера