Захранването работи ,има 3.3 волта но не свети никакъв диод отпред .По мейн борда всички бушони са здрави .Въпросът ми е дали да пека MC10144f1 410 или да пека друг чип .Руснаците са наливали памети без успех .Един път нещо му стана и светна отпред диода и почна да се управлява с дистанцията но без да запали подсветката .Нямаше управление към нея .Греенето на електролити с духалката не даде резултата .А сега накъде с печенето .
Пепи Войнишки- за връзка с мен:
e-mail: pepi@pacombg.com
GSM: 0887921909
Сайт: pacombg.com
София България
А кварца как е
Ай сиктир бе драги зрители!Повредата не е във вашият телевизор...
elmondo@abv.bg
Не знам.Нещата са много микроскопични, че не мога да премеря.Би ми помогнала схема но не можах да намеря.
София България
....Нещата са много микроскопични, че не мога да премеря......
Не вярвам куплунзите на захранването да са толкова малки, че да не можеш да премериш поне там какви напрежения излизат. Не е зле да ги "видиш" с осцилоскоп, за пулсации. Тези съвети не са за теб(това сигурно си го направил), но форума, и особено този раздел, има огромна познавателна и учебна цел за многохилядна аудитория! Да не говорим за развлекателната...
Направил съм ги .Когато на захранването се подаде външни 2.8в на пауер он захранването си заработва и всички напрежения са си в норма без пулсации . MC10144f1 410 е BGA монтаж но е голяма по площ и ако взема да я пека без нужда може да се изкриви и да се прецака съвсем работата . С други думи не се появява сигнала за пауер он и управлението на инвертрора .Платката е многослойна и на обща култура не може да се кара .Това е съвсем на пръв поглед .Защото ме мързи въпросът ми е с печене дали някой се е занимавал баш с този мейнборд .
София България
Така както го пишеш: "печене", ми навява мисли за агнешко, червено вино и други такива простотии.....
То това иде после Сега и без тва съм в есенна депресия ,непрекъснато ми се яде и пие
София България
Ми..."лекувай" се.....
Сега и без тва съм в есенна депресия ,непрекъснато ми се яде и пие
в есенна депресия ,непрекъснато ми се яде и пие
И те хваща един път в годината и те държи по 12 месеца?
Би ми помогнала схема но не можах да намеря.
В кака Таня има много убава схема
Обаче нема алгоритъм какво се пече???
И кво се пие при тая повреда
Пие се квот са донесли доволни клиенти....
Въпросът ми е дали да пека MC10144f1 410 или да пека друг чип .
На първо четене MB91F313APMC ми изглежда по-апетитен и по-вкусен от МС10144F1
И MB91F313APMC утре ще опека .Забелязват се под нея леки окисления .Алгоритъм няма щото двете схеми са като дупе и гащи МС10144F1 казва на MB91F313APMC какво да прави и оная ще не ще го прави Утре паля и пека наред пък каквото стане
P.S. Владо ,благодаря за схемата . Сега надвих мързела си и поразгледах и утре печенето ще бъде контролирано .Утре силата ако е с мен ще седна и да попремеря малко . Верно MB91F313APMC е по апетитна .
София България
Провери 1.8V за пулсации и пробвай не сервизния режим, а тая далавера