Гледам по една схема и няма и няма тия 8в.Тръгвах от 18 крак на интегралата и стигнах до задънена улица.Телевизора не стартира защото не излиза Н импулс от 76810.С дистанционното се пускат 5в за захранването и и за спирането и.
Синджира си идва а козата я няма....
Я прегледай Q636 и елементите покрай него. Там където са стабилизаторите на 5в/управляемия / имаше и на 8. Там грееха транзисторите и правеха въртели
"Ако не мога да го поправя значи не е развалено" но......живота крие изненади
Имаш ли високо?Захранването на генераторите е на 25 краче!
не стартира защото не излиза Н импулс от 76810
18 крак няма нищо общо с този импулс. Виж блок-схемата - http://dalincom.ru/datasheet/LA76810A.pdf
Така е наборе, ама не виждам смисъл от това изпълнение, и двете да вадят по 5в
Има смисъл. Така консуматорите се развързват един от друг.
Друг е въпроса дали схемата е вярна!?
....
Друг е въпроса дали схемата е вярна!?
На Академик схема му не требеее....
-----------------------
Имам схема на която Q609 е 9v но в дебелите книги пише че RGB далаверите се захранват от T302.
Пиша от ранчото .Изпълнението е като последното поместено от Евгени отрязъче.На изхода на транзистора излизат 8в при стартиране и през съпротивление падат на 5в и отиват в 76810.С дистанционното при гасене се губят тия 8в и при старт идват, обаче на изхода няма Н импулса.Вдигам базата на драйверния транз. и пак няма Веригата от там до 76810 е проверена и е в ред.Слагах две 76810 и пак е така .Дали кварца металния играе някаква роля ?Процесора си работи и имам генерации на неговия часовникарския кварц.
На адашчето ще кажа че на шасито няма стабилизатор за 9в.Има за 12в но след като заработи ТХОто.
Вдигам базата на драйверния траф
Ако може малко пояснение за простолюдието - къде е тая база?
Е ,що годе майстор веднага требе да разбере че става дума не за траф, а за транз.
Гена ,точно това е модела на шасито , така пише и на моето Ако си спомням добре то на тая IC302 май имаше около 1 волт но по пътечката като тръгнах отдох в ТХОто.Та когато заработи ТХОто тогава трябва да има напрежение на нея.Говоря малко на изус,че не съм пред телевизора а на село.
но по пътечката като тръгнах отдох в ТХОто.Та когато заработи ТХОто тогава трябва да има напрежение на нея. Говоря малко на изус,че не съм пред телевизора а на село.
Ти и пред ТВ пак говориш наизуст
Те тук съм писал отде изгрява слънцето
Имам схема на която Q609 е 9v но в дебелите книги пише че RGB далаверите се захранват от T302.