Notifications
Clear all

sharp 70ds-15s шаси ca-100

9 Posts
3 Users
0 Reactions
9,577 Views
(@smuser)
Estimable Member
Topic starter

Всички напрежения са в норма ,при запуск се опитва за миг да вдигне високо и спира пак в стендбай ,преслушах го целия и дали цифровия блок не играе номера ,какво да гледам и да меря отук нататък?Имат ли типични дефекти тия шасита -цял ден го ровя и почнах да зациклям какво всъщност става .

Posted : 24.10.2017 1:26
Щирлиц
(@p)
Illustrious Member

Това са най трудно поправимите марки телевизори.На твое място бих огледал всичко около вертикалното ,било със смяна на кондензаторите ,било със смяна и на самата схема . icon_rolleyes.gif

Синджира си идва а козата я няма....

Posted : 24.10.2017 13:32
vladimirstanoev
(@vladimirstanoev)
Noble Member

опитва за миг да вдигне високо и спира пак в стендбай

Щом захранването е ОК, може да го пуснеш принудително от проца (или от оптрона IC1008) и да видиш откъде ще изпуши? icon_rolleyes.gif

Posted : 24.10.2017 22:52
(@smuser)
Estimable Member
Topic starter

Дигнах вертикала -същата работа ,може би не е от него ,или пък е от него и търси импулси [icon_e_sad.gif[icon_e_sad.gif ,Владо ,сигурен ли си че от този оптрон се пуска ? Разучих днес подробно схемата ,не знам на мен ли ми се струва че този телевизор е прекалено сложно конструиран ,или просто аз се обърквам вече от работа по него .

Posted : 25.10.2017 23:03
vladimirstanoev
(@vladimirstanoev)
Noble Member

Владо ,сигурен ли си че от този оптрон се пуска ?

Сигурен съм и лесно може да го провериш, ако се съмняваш
Телевизора има 3 оптрона:
1. IC701 - Обратна връзка от вторичните напрежения
2. IC1009 - IR от дистанцията и бутоните към проца
3. IC1008 - On/Off от проца към захранването

Posted : 26.10.2017 2:02
(@smuser)
Estimable Member
Topic starter

След принудителен старт ,паднаха бушоните вкъщи ,захранването също изгоря ,почвам го него за да стигна пак до изходна позиция и да видим що ме трови тоз sharp !Имам аз едни съмнения за цифровия блок ама ,що гръмна захранването ?Вчера беше ден на майстора,не направихме с никой софра ,може и затова така да е станало -лоша поличба е в петък да не се почерпим майсторите .

Posted : 19.11.2017 1:13
Щирлиц
(@p)
Illustrious Member

То като не са паднали бушьоните в трафопоста пак е добре.Все пак това е Шарп !!!

Синджира си идва а козата я няма....

Posted : 19.11.2017 2:40
vladimirstanoev
(@vladimirstanoev)
Noble Member

След принудителен старт ,паднаха бушоните вкъщи

Тва е добра новина, демек има голям шанс цифровия блок да е ОК

Posted : 21.11.2017 22:27
(@smuser)
Estimable Member
Topic starter

Възтанових всичко по захранването ,но,намерих цифров блок от колега ,работи с него телевизора ,обаче клиента не хареса цената и не го иска , каза че одавна си е купил 32 нео втора ръка ,което пък аз чакам кога ще ми кацне за подсветка и ще си плати и за шарпа тогава [icon_e_wink.gif

Posted : 11.02.2018 1:26
Share: