ТВ-то е "англичанче". Звука го докарах, но за метровия обхват ми трябва четлива схема за да наредя липсващите елементи. Процесор - SPM-109B.
Я виж тая става ли ?
Синджира си идва а козата я няма....
Става. Сега следва ровичкане из скрапа.
Наредих елементите които липсваха, но процесора не иска да превключва обхватите. Няма и скрийн графика за отделните обхвати. Дали ще иска смяна и на процесор? Някой правил ли е тази гимнастика на това шаси?
Виж по схемата как са крачетата от 6-7 до 13 мисля,и как са на телевизора, а за графиката виж какво има на 27 и 26 крак
Всичко по тази таблица ли е наредено?
Като освободих 10 крак, графиката на обхватите се появи, и се сменят при задържане на бутона за търсене, но напреженията на 7 и 8 крак не се променят. По таблицата съм направил всичко, без елементите от началото - 5 стотин и нещо си. Мисля че са за SECAM.
Проблема се оказа в дефектна LA7910 от скрапа.
Ами така се получава, щото слагате дефектни телевизори в скрапа Взимайте пример от ЛАН: сите телевизори в гюма на ЛАН са здрави или с некои дребни дефекти Най-много телевизори са облажили гюма поради неподходящо дистанционно:
Мамка му , заради едно дистанционно щях да изхвърля телевизора в гюма.
То и за едно съпротивление може да иде в гюма
Много каръшка работа е да ти прекъсне, или измени стойноста си резистор, требе много мерьенье с фазомер и шублер, за нищо работа.
Битието - определя съзнанието!!!
И ЛАН я докара до вашето положение да няма нито един телевизор за ремонт в сервиза . Мани ами и няма закучени . Пампоров може да потвърди.Обаче пък вече имам доста свободно време за дялане по самоделките.
Синджира си идва а козата я няма....
Какво ли ще е новото творение на ЛАН
И ЛАН я докара до вашето положение да няма нито един телевизор за ремонт в сервиза . Мани ами и няма закучени . Пампоров може да потвърди.Обаче пък вече имам доста свободно време за дялане по самоделките.
Това най-новият виц ли е? Да видим снимка на празен сервиз.
Какво ли ще е новото творение на ЛАН
Академика няма само ,, уред за откриване на повреди в здрави телевизори ,,--т.е. ,такива каквито предстоят да се случаттттт....на ТВ. Може да е нещо такова, ама той ще си каже.
-----------------------