Notifications
Clear all

ROADSTAR CTV-2100 изключва

93 Posts
13 Users
0 Reactions
36.3 K Views
георги стоичков
(@reopr-coko)
Prominent Member

Що не му забодеш едно кино за проба (coco19)

Posted : 02.02.2014 14:03
vladimirstanoev
(@vladimirstanoev)
Noble Member

ЗАЩО ПРИ ДАДЕН НАКЪСО ЕМИТЕР КОЛЕКТОР НА ВУ11 ПРИ НАТИСКАНЕ НА БУТОНА ЗА СТЕН БАЙ НА ДИСТАНЦИОННОТО ,ТЕЛЕВИЗОРА СЕ ГАСИ !!!!!!!

Тов.Академик, не викай и не се ядосвай (coco2) Причината за това гасене е друга и няма връзка с повредата на адашчето. Ако много държиш, мога да те светна срещу шише истинска (може и от клиент) Ловешка (coco9) В случая кондиката е друга, не винаги гърмежа и пушиляка се получават с 25 квадрата тел (coco84)

Posted : 02.02.2014 14:06
Щирлиц
(@p)
Illustrious Member

Добре де ,напиши тук как става тоя номер пък само аз ще го прочета ,другите няма .Вчера с адашчето така и не можахме да разберем как се гаси . (coco12)
За основния дефект му препоръчах да смени цокъла а ако няма такъв да отвори тоя и да види дали вътре не става нещо та да фърчат искри (coco40) .

Синджира си идва а козата я няма....

Posted : 02.02.2014 14:10
vladimirstanoev
(@vladimirstanoev)
Noble Member

пък само аз ще го прочета...

Абе опитваш се да ме качиш на черешата, ама първо изпрати Ловешката и тогава шъ четеш (coco9)

Posted : 02.02.2014 14:22
Щирлиц
(@p)
Illustrious Member

Ич не се опитвам да те качвам на черешата ,защото ти не си и слизал от нея. (coco13)

Posted : 02.02.2014 14:30
vladimirstanoev
(@vladimirstanoev)
Noble Member

Епа не слизам, за да не се напъваш да ме качваш (coco2)

Posted : 02.02.2014 14:43
 old4
(@old4)
Honorable Member

Абе аз хептен са ушашавих (coco40) , какво се търси в този телевизор, това че отнейде прескача искра или опити да се разбере кой спира Н импулса (coco45) .

Posted : 02.02.2014 15:05
zapad
(@zapad)
Noble Member
Topic starter

Ето шъ тъ светна веднага. Че киното е за гюма, няма две мнения по въпроса, а интересно ми е как при даден накъсо емитер колектор на ВУТ11 телевизора се гаси с дистанционното, демек кой спира Н-импулса

Posted : 02.02.2014 15:09
 old4
(@old4)
Honorable Member

А като го офнеш мерил ли си identa какво има на него?

Posted : 02.02.2014 16:06
zapad
(@zapad)
Noble Member
Topic starter

Тва не съм се сетил да видя

Posted : 02.02.2014 16:32
peppone1
(@peppone1)
Reputable Member

Щом не спира +В, какъв е смисъла от тоя мост?

За момент прекъсва , но при положение че проца не е минал в стен бай , пак отпушва BUT-а , но през това време вече тхо-то е прекъснало 8-те волта към 8361-то и спират Н-импулсите, та моста съм го сложил да видя като цъкне какво ще спре или изпуши.

Трудно ще се замери драйверния сигнал

ако го мериш с ролетката, наистина е трудно

много процесори заработват след връщане на сигнал от ТХОа.

Ай обясни ми тогава, как ще заработи тхо-то , след като процесора не е пуснал Н-импулс, или някакви извън земни сили пускат тхо-то и той подава импулс на проца и той заработва

Процесора подава първоначален импулс за да тръгне ТХО, след това ТХО връща напрежение към процесора за да го отключи. При липса на този сигнал, процесора отчита ТХО като дефектно и се изключва, но не е така при всички телевизори. Има и телевизори с един общ ключов транзистор на захранването и ТХО. Затова трябва да се измери в момента на включване.

Умния човек не казва и половината от това което знае, а глупавия не разбира нищо от това което говори. Lao Tzu.

Професионализмът не е в това да не допускаш грешки, а да си направил всички възможни грешки, в най-тясната област.

Posted : 02.02.2014 20:34
Щирлиц
(@p)
Illustrious Member

ЗАЩО ПРИ ДАДЕН НАКЪСО ЕМИТЕР КОЛЕКТОР НА ВУ11 ПРИ НАТИСКАНЕ НА БУТОНА ЗА СТЕН БАЙ НА ДИСТАНЦИОННОТО ,ТЕЛЕВИЗОРА СЕ ГАСИ !!!!!!!

Тов.Академик, не викай и не се ядосвай (coco2) Причината за това гасене е друга и няма връзка с повредата на адашчето. Ако много държиш, мога да те светна срещу шише истинска (може и от клиент) Ловешка (coco9) В случая кондиката е друга, не винаги гърмежа и пушиляка се получават с 25 квадрата тел (coco84)

Алооооооооооооооооооооооооо. Някой шъ подскаже ли далаверата как става ????? angryy

Posted : 14.02.2014 12:24
vladimirstanoev
(@vladimirstanoev)
Noble Member

Тов.Академик, ако не си разбрал какъв е дефекта, шъ требе да изпратиш една Ловешка на адашчето, за да те светне (coco2)
Ако имаш въпроси по филма (в който искаше да го вкараш), в цитата е написано къде да изпратиш Ловешката (coco2)
Па ако си мислиш, че нема по-големи академици от тебе, то дълбоко се лъжеш:

Процесора подава първоначален импулс за да тръгне ТХО, след това ТХО връща напрежение към процесора за да го отключи. При липса на този сигнал, процесора отчита ТХО като дефектно и се изключва, но не е така при всички телевизори. Има и телевизори с един общ ключов транзистор на захранването и ТХО...

Posted : 22.02.2014 3:18
zapad
(@zapad)
Noble Member
Topic starter

Дефекта е ясен, но последствията са не ясни. Владо, и две ловешки да прати академика, пак няма да му кажа , щото и аз не знам защо спира Н-импулса при прицъкване на кинескопа

Posted : 22.02.2014 10:45
Щирлиц
(@p)
Illustrious Member

Демек казано с една дума -нищо не е ясно. (coco45)

Posted : 22.02.2014 14:22
Page 4 / 7
Share: