ROADSTAR-чето беше за захранване, но след ремонта започна нещо да прицъква и да гасне развивката, а захранването остава да бачка. Помислех че нещо киното си прави майтап, та го опасах с няколко допълнителни маси, ама пак същото. Захранването е акайското с четирите транзистора и BUT11 за ключ. Проца е SAA5290PS/080
Къде прицърква в киното или по шасито някъде.
Не съм роден да работя, но се налага.
vesko_tv@abv.bg
Къде Т401 ТХО ша дъй .
Къде прицърква
Не се вижда ама май е от киното към говорителя
Дай линк, ако имаш схемата?
Или премести говорителя в едно кашонче отстрани до телевизора и пей сърце
Схема нямам, ама за говорителя не бях се сетил, те така са и два, тъй че няма да голяма загубата, ама проблема е друг, да ли академика няма да иска станимъшка, за дет чу ползувам патента
Схема има в другия форум.
P.S.Чак като прочетох 5 пъти постовете се ухапах че прецърква е прескача искра аз прецърква ползвам за звук от некоретна работа а трафовете
Прецърква като искричка от високото, ама пусто не се види
Такива повреди като имам винаги вечер огасям лампата и ОК малко дневна или светлина от лампа и е невъзможно да се види.
Тогава вариантите са два- или да го мъкна към вкъщи или да спя в сервиза
Тогава вариантите са два...
Епа има време да решиш, още сме на първа, пардон на втора страница
дали академика няма да иска станимъшка...
Академика не го мисли, коя река минаваше през Асеновград?
.... коя река минаваше през Асеновград?
Е, как бе, от двете страни балкани, а по средата Чая тече. И тук!
Га Академика попадне в такава ситуация, то почва сначале да провери какво е надробил след свалянето на капака .Казваш че си направил захранването, ама като нямаш схема откъде разбра колко требе да е +В ? Ами ако е по високо с десетина волта ?
Второ . При тоже такъв случай на прецъркване ,кадемика взема дългата отверка ,допира върха и до масата на кинескопа и почва с другия край допрян до кабела от лалето за високото та до самото ТХО да го придвижва . И ако има някъде лек пробил в изолацията на кабела то веднага го показва.
И последно извади лалето от кинескопа ,сложи го настрани , изолирай го от околните предмети ,пусни телевизора и следи дали ще прицърка пак някъде.
За сега ти стигат толкова жокери.
Синджира си идва а козата я няма....
........
.....За сега ти стигат толкова жокери.
Ти направо му ремонтира ТВ-то....
-----------------------
Другия жокер е да бастиса ТХОто и да сложи диодна лента да свети екрана.
Тогава въобще няма да прицвича.
Синджира си идва а козата я няма....