Тв-то показва че реагира на пулта, диода премигва, но не изпълнява никакви команди. Опитах и с пулт на PACOSTAR PRC8440, държи се по същия начин. Една бърза търсачка с гугъл даде един резултат в закрития форум на НБС, и един в отворен англоезичен: http://www.justanswer.com/tv-repair/47l ... -code.html
Доколкото разбрах с моите оскъдни поснания по английски език, трябва ми пулт RC-2573. От локалната клавиатура може да се пуска и спира, да се сменят програмите и регулира звука. При натискане на бутон меню изписва NOT AVIALABLE. ТВ-то е внесено от вън и са му дали листче с код, на него пише:
Някой да има някаква идея?
Принципно старите хотелски шасита се отключват с кода от снимката 319753 mute ,трябва да се въведе наистина бързо, освен в случаите когато е включена една функция в хотелското меню сейфти или секюр нещо си беше, тогава, иска специален пулт
Изпочупих си пръстите от бързане, но без успех.....
В такъв случай само с RC2573GR
Изпочупих си пръстите от бързане, но без успех.....
Ако е тъй, както пишеш--пробвай с нов чип с FF ...
-----------------------
pamporov обади се на RC (Румен) http://www.conel-bg.com/index_bg.php да ти прати дистанционно и си готов
Както казва един товарищ, всяка коза си иска пръч, та и в тоя случай ша требе дистанционно и както са подсказали Румен ще да трябва да помага .
Вероятно няма да стане без тия дистанционни : RG4172BK или RC2573
Никой не е по голям от хляба
Тоя телевизор има няколко нива за сигурност. Ако е в най високото както е май, се ползват два пулта RG4172BK или RC2573 за втория мога да кажа че отговарят на кодове 1908 и1909 на MFY Made For You , същите са и за заместителя им RCW -китайския вариант.
"Ако не мога да го поправя значи не е развалено" но......живота крие изненади
Имам само едно универсално, това което съм написал в 1 си пост. Ама не съм разучил още дали и как мога да му вкарам кода например на 2573.
Жоре,вчера ми докараха 4бр.хотелски Филипса от чужбина с подобен ефект,но са кинескопови.Стоят на стендбай и не реагират на никакво дистанционно.Шаситао им е L01H2E AA-21",без забележки по шаситата.Излекувах ги за минус време и 4-те.Имам в къщи едно 14" със същото шаси и преписах паметте му на всички-и чудо...всичко оживя.Може и при теб да е подобен проблема,но за съжаление нямам запис на памет за твоя модел.А някак си не ми се вярва с празна памет да тръгне,но кво ти пречи да му хакнеш една за проба,като запазиш старата.
Веско, пратиха ми(колегата Гълъб), ама имам едно НЕО за ВО в момента. Като го направя ще се захвана пак с Филипса. Не ми се щеше да го отварям и да се занимавам с SMD елементи, ама няма как.
Имам само едно универсално, това което съм написал в 1 си пост. Ама не съм разучил още дали и как мога да му вкарам кода например на 2573.
Кодовете за твоето универсално са два. 81181 и 89620. След като го инициализираш, ги пишеш директно на полето за кода. Жълтичкото поле , и програмираш
"Ако не мога да го поправя значи не е развалено" но......живота крие изненади
С втория код се появи меню. Почвам да ровя за хотелския режим.
Би трябвало цялото меню да е само "хотелско" мисля си, че на тоя тв няма как да се изключи режим хотел